Ігор Вонс: Від наповнення місцевих бюджетів – залежить життєдіяльність самих громад

Ігор Вонс: Від наповнення місцевих бюджетів – залежить життєдіяльність самих громад

12.06.17 11:02 0 599
Голови об'єднаних територіальних громад повинні зробити певні висновки щодо наповнення місцевих бюджетів. Адже основними джерелами надходжень до бюджету є сплата податку за оренду землі та сплата податку на нерухомість. У багатьох ж громадах ці ставки значно занижені. Про це зазначив заступник голови – керівник апарату Тернопільської облдержадміністрації Ігор Вонс за результатами наради з питань надходжень коштів до місцевих бюджетів, що відбулася у Чорткові.

Як повідомив Ігор Вонс, на нараді були присутні представники чотирьох районів – Гусятинського, Борщівського, Заліщицького та Чортківського. Основні питання, які розглядалися, – як наповнювати бюджет та які кроки потрібно зробити для того, аби цей фонд тільки зростав. «Від наповнення місцевих бюджетів залежить функціонування самих громад. Адже це і розбудова інфраструктури, і медицина, й освіта, і взагалі все, що стосується життєдіяльності населення. Тому не треба сподіватися тільки на фінансування зі сторони держави, потрібно самим включатися в цю роботу», – зауважив Ігор Вонс.

Водночас він наголосив, що така ж ситуація і з легалізацією робочих місць і підвищенням середньої заробітної плати. Позаяк згідно із процесами децентралізації 60% податку на доходи фізичних осіб залишаються безпосередньо в бюджетах громад.

« робочі місця – це не просто соціальна складова із зайнятості населення, це також формування бюджету. Тому громади перш за все повинні працювати в напрямку легалізації робочих місць, йти на спілкування з самим бізнесом, шукати компроміси. Бо тільки тоді, коли буде співпраця, буде спільний результат», – підкреслив Ігор Вонс.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі cпівчуття ...
Наступна новина: Чернівці: Кількість ...

КОМЕНТАРІ