Тернополяни отримали відповіді щодо проблемних будівництв у місті

Тернополяни отримали відповіді щодо проблемних будівництв у місті

13.06.17 09:56 0 590
Днями до Тернопільської міської ради прийшли тернополяни з питаннями щодо будівництва на вул. Симоненка, бул. Петлюри та біля ПК «Березіль». Очільник Тернополя Сергій Надал зустрівся з мешканцями, вислухав їх зауваження та дав роз’яснення по кожному зверненню.

Зокрема, об’єкт на бульварі Петлюри планується зводитися на земельній ділянці, яка була продана на відкритому аукціоні. Тоді ціна за цю земельну ділянку була найвищою у Тернополі. Згідно з даними перевірки, яку проводив відділ Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК), жодних фактів порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності не виявлено.

Окрім того, під час проектування нового об’єкту, нові власники земельної ділянки пішли на зустріч мешканцям найближчого будинку та зменшили кількість поверхів готелю. Також інвестором, за власні кошти, буде прокладено окремі комунікації до об’єкту, тому будівництво жодним чином не вплине на ті інженерні комунікації, які проведені до сусідніх житлових будинків.Окрім того, інвестор взяв на себе зобов’язання, за власний кошт, провести благоустрій прилеглої території.

«Щодо будівництва на вул. Симоненка була проведена спільна зустріч з мешканцями, депутатами та будівельником. Усі сторони дійшли згоди, що жодного будівництва на цій ділянці проводитися не буде, допоки будівельник не знайде компромісу з мешканцями сусіднього будинку», - пояснює очільник Тернополя Сергій Надал.

Будівельник, який планував будівництво біля ПК «Березіль», мав зробити ремонт та реконструкцію ПК «Березіль», благоустрій навколишньої території тощо. Проте, зважаючи на думку людей, міський голова дав доручення ДАБК призупинити будь-які роботи на цьому об’єкті.

«Думка тернополян є дуже важливою, тому було дано доручення ДАБК призупинити на об’єкті біля ПК «Березіль» будь-які будівельні роботи, допоки забудівник не отримає згоду мешканців сусіднього будинку, що вони не заперечують проти такого будівництва. Хоча у забудовника є усі дозвільні документи», - додав Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Відвідувачам ...

КОМЕНТАРІ