Тернопільщина відзначила початок дії безвізу святковим концертом

Тернопільщина відзначила початок дії безвізу святковим концертом

13.06.17 08:50 0 564
У суботу, 10 червня, на Театральному майдані в Тернополі відбулися урочистості з нагоди вступу в дію для України безвізового режиму з країнами Шенген-зони. Безвіз, який відкриє українцям Європу, привітали святковим концертом за участі відомих тернопільських співаків. Участь в урочистостях взяли заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик та заступник начальника управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської ОДА Наталія Зарицька.

Так, за словами Юрія Юрика, безвізовий режим – це одна із не багатьох, але важливих перемог України. «Позаяк це не тільки питання комфортного проїзду громадян України, це в першу чергу визнання всіма країнами Європи та країнами світу тих реформ, які зараз проходять в Україні, – наголосив він. – При цьому це ще й велика підтримка нашої країни на зовнішньополітичних фронтах. Гадаю, що вже найближчим часом громадяни України відчують переваги безвізового режиму, тому що він допоможе зблизитись з іншими країнами у багатьох питаннях. Він також забезпечить швидке і постійне спілкування українців з сусідніми країнами, дозволить обмінюватися досвідом та культурними традиціями. Власне, безвізовий режим дасть ще один вагомий стимул для нашої країни в соціально-економічному та гуманітарному розвитку».

Водночас, як зауважила Наталія Зарицька, безвіз для України – це надзвичайно важлива подія. Саме тому до святкування початку дії безвізового режиму долучилися на всіх рівнях: від всеукраїнського до регіональних та районних. А опівночі, 11 червня, коли набула чинності візова лібералізація для громадян України при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену», з нетерпінням чекали всі. Адже це величезний крок на шляху до того, що Україна стане членом Європейського Союзу.

«Відтепер нарешті українці зможуть подорожувати без віз та без кордонів. Також для українців буде спрощена візова процедура. Тепер уже не буде черг, не потрібно буде величезних стосів документів. І те, що відкриваються кордони, велике свято перш за все для Тернопільщини. Оскільки через близьке розташування до сусідніх країн наша область завжди була мобільною. ж завдяки безвізу Європа стає ще ближчою й доступнішою», – підсумувала Наталія Зарицька.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Майже 2 тисячі дітей з ...

КОМЕНТАРІ