Чернігівська делегація в Тарнобжегу домовилася про залучення польських викладачів у наші школи

Чернігівська делегація в Тарнобжегу домовилася про залучення польських викладачів у наші школи

13.06.17 08:36 0 576
1 - 4 червня делегація міста Чернігова перебувала з візитом у польському місті-партнері Тарнобжегу.

Чернігівці були запрошені для участі у заходах з нагоди Дня цього міста. Представляли Чернігів Василь Білогура – начальник управління освіти, Олена Редчиць – начальник відділу звернення громадян та Олена Скорко – директор загальноосвітньої школи I-III ступенів № 30. Крім офіційних представників громада Тарнобжега запросила для участі у святкуванні учасників дитячих творчих фольклорних колективів. У складі делегації до Польщі поїхали народний хореографічний ансамбль «Веснянка» гімназії № 31 під керівництвом Галини Ісупової, а також юні чернігівські співачки Анастасія Пупенко, Амалія Петрушина і Любов Допірчук, які виконували українські пісні.

Під час візиту також обговорені ряд важливих питань щодо співробітництва міст-партнерів у сфері освіти та комунікації міської влади з громадою міста. Серед них: започаткування викладання в школах міста Чернігова польської мови, в тому числі із залученням польських викладачів. Василь Білогура та Олена Скорко запропонували розпочати співпрацю в даному напрямку із загальноосвітньої школи I-III ступенів № 30.

Молоді чернігівці взяли участь у святковому параді творчих колективів з нагоди Дня міста Тарнобжега, де виконали українські народні та сучасні пісні, продемонструвавши присутнім представникам польської молоді високий рівень майстерності. Особливо сподобалося польській стороні виконання гопака юними танцюристами, їм аплодували стоячи. Президент міста Ґжеґож Кіелб висловив особисту подяку чернігівським дітям та вручив пам'ятний диплом, сувеніри і подарунки.

У рамках програми візиту представники Чернігова ознайомились з історією міста Тарнобжег, відвідали палац-музей сім'ї Тарновських, здійснили виїзну екскурсію до стародавнього польського міста Сандомир. Важливо зазначити, що місто Тарнобжег було засноване родиною Тарновських та названо на їх честь.

Важливим підсумком даного візиту стали переговори з міською владою щодо реалізації спільних проектів між містами-партнерами за фінансової підтримки Європейського Союзу та залучення міжнародної технічної допомоги.

Найближчими днями в Чернігівській міській раді планується зустріч з учасниками чернігівської делегації до м. Тарнобжега, на яку будуть запрошені й журналісти.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останній тиждень у м. ...
Наступна новина: На Тернопіллі уряд ...

КОМЕНТАРІ