Делегація Луцької міської ради взяла участь у німецько-українській партнерській конференції

Делегація Луцької міської ради взяла участь у німецько-українській партнерській конференції

13.06.17 09:07 0 567
Делегація Луцької міської ради взяла участь у Другій німецько-українській партнерській конференції «Виклики та ефект синергії у партнерській співпраці у рамках тристороннього співробітництва», яка відбувалася у місті Львів протягом 8-9 червня. Місто Луцьк на заході представили: в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець та начальник відділу міжнародних зв'язків цього управління Анна Вінцюк.

Захід проходив в рамках проекту «Партнерства з містами України», який впроваджується за фінансової підтримки Міністерства економічної співпраці та розвитку Федеративної Республіки Німеччина. Окрім традиційної участі німецьких та українських громад, які розвивають партнерські відносини, цього разу до заходу було залучено також представників партнерських громад із Польщі та Румунії. Участь у конференції взяли партнери Луцька із Краю Ліппе (Німеччина), міст Люблін, Замость та Жешув (Польща).

Учасники заходу поділились досвідом успішної реалізації тристоронніх проектів. Зокрема, представники партнерського Краю Ліппе розповіли про проект молодіжного обміну в рамках грантової програми «Erasmus+», який впроваджувався влітку 2016 року на території Німеччини. Обмін об'єднав представників 9 європейських країн, зокрема молодих людей з Луцька та партнерських Каунаса (Литва) та Краю Ліппе (Німеччина).

Конференція стала гарною можливістю для обговорення перспектив проектної співпраці поміж партнерами. Представниками управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності проведено переговори щодо конкретних напрацювань із залучення грантових коштів на реалізацію взаємно корисних дво та три-сторонніх ініціатив на теми збереження клімату, молодіжної та соціальної політики, обміну досвідом та запозичення кращих практик розвитку міст.

Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: біля ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ