В Житомирській області пенсії призначатимуться за прозорою та єдиною для усіх формулою

В Житомирській області пенсії призначатимуться за прозорою та єдиною для усіх формулою

13.06.17 12:11 0 528
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про неприпустимість подальшого існування привілейованих каст у пенсійній системі та пояснив важливість застосування прозорих і єдиних для усіх правил при нарахуванні пенсій.

«Донедавна пенсії призначалися за п'ятнадцятьма різними законами, таким чином існували різні розрахунки пенсійного забезпечення. Наприклад, держслужбовець з 20-ма роками стажу держслужби отримував пенсію у розмірі 90% від останнього заробітку, а всі інші громадяни лише 40% від зарплати. Тобто, за однакового розміру стажу та однакового рівня заробітку, пенсії для окремих категорій відрізнялися більш ніж удвічі», – заявив Міністр.

Натомість, законопроект щодо реформування пенсійної системи вводить чесні та прозорі правила визначення розміру пенсій для усіх громадян, без огляду на статус та місце роботи.

Розмір пенсії кожного громадянина України розраховуватиметься за формулою:

Розмір пенсії = Сз ? Ікз ? Кс

Сз – розмір середньої заробітної плати в Україні за 3 роки перед зверненням за призначенням пенсії.

У разі реалізації заходів з осучаснення пенсій, наявним пенсіонерам, кому пенсія вже призначена, – використовуватиметься показник середньої заробітної плати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році – показник за 3 роки – 2014, 2015 та 2016 роки;

Ікз – індивідуальний коефіцієнт заробітної плати (співвідношення розміру отримуваної зарплати по відношенню до середньої зарплати, з якої сплачувалися внески, – цю інформацію кожен може отримати у будь-якому відділенні Пенсійного фонду);

Кс – коефіцієнт страхового стажу, який визначається як множник тривалості років стажу роботи особи на величину оцінки одного року страхового стажу. величина оцінки одного року страхового стажу дорівнює 1,35, а з 1 січня 2018 року становитиме 1, при цьому в результаті зміни коефіцієнту жодних змін розміру пенсій у сторону зменшення не відбудеться.

Єдині правила будуть впроваджені і щодо термінів виходу на пенсію. Законопроектом про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій з 1 січня 2018 року скасовуються особливі умови виходу на пенсію для усіх громадян, крім військовослужбовців, яким призначатиметься пенсійне забезпечення за вислугу років.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Молодіжні лідери міста ...

КОМЕНТАРІ