Захищаємо квартиру зовні: сила решітки

Захищаємо квартиру зовні: сила решітки

13.06.17 13:15 0 1228

Питання безпеки житлового приміщення завжди стоїть гостро, особливо для власників квартир, які часто залишають житло без нагляду, їдучи по службовій необхідності або в подорож зі своєю сім'єю. Одне з «слабких місць» в захисті квартири - це вікна, і чим нижче поверх, тим небезпечніше їх відкритість для власника.

Решітки: для чого вони потрібні

Починаючи ремонт квартир з заміни віконних переплітань, більшість людей, які живуть на перших-других поверхах багатоквартирних будинків змінюють і віконні решітки або ставлять їх вперше, якщо до цього вікна НЕ були ними обладнані. Старі металеві решітки за десятиліття своєї роботи втратили товарний вигляд, та й, чесно кажучи, решітки на вікна кінця минулого століття не відрізнялися особливою декоративністю. Найчастіше це були металеві прути, іноді зігнуті в нескладний грубуватий малюнок і пофарбовані в білий колір.

Решітка - це механічна перешкода на шляху непрошеного гостя. Вона відлякає недоброзичливця своєю суворістю і міцністю дасть зрозуміти, що будинок захищений від несанкціонованого проникнення. Звичайно, і решітка піддається механічному впливу, її можна спробувати вирвати зі стіни або перепиляти «болгаркою», але піднятий при цьому шум не залишиться непоміченим, а це навряд чи входить в плани порушника приватного простору.

Види решіток

За типом кріплення розрізняють наступні види решіток:

  • розсувні (які мають стулки);
  • стаціонарний;
  • знімні;
  • розсувні.

З точки зору пожежної безпеки оптимальними є розсувні решітки, адже в разі крайньої необхідності їх можна відкрити зсередини за допомогою ключа. Головне, відразу визначити місце знаходження цього ключа з швидким доступом в критичній ситуації. Всі решітки, які мають ту чи іншу ступінь відкриття, більш схильні до злому, ніж стаціонарні. Їх і вважають за краще встановлювати в більшості випадків власники квартир. Але все-таки бажано, щоб хоча б одне вікно оснастити решіткою, яка відкривається, щоб була можливість евакуації в екстреному випадку.

Типи профілю

Виконуючи ремонт таунхаусів, будинків або квартир, професіонали оснащують їх решітками різного типу профілю: прутка, смуги або квадрата, іноді з комбінованого профілю. Найкрасивіші і самі міцні решітки виходять з прутка або квадрата сталевого профілю до 20 мм в діаметр, а смуга дає більший простий, зате це дешевший варіант обладнання вікна решітка.

Особливу вишуканість стіні будівлі і вікон додадуть ковані решітки. Справжні майстри ковальської справи виконають замовлення за власним ескізом або за задумом клієнта. Краса і незвичність таких решіток підкреслить ексклюзивність ремонту квартири і тонкий смак її власника. Деяким мінусом в даній ситуації може стати, правда, зайве привернення уваги до вікон квартири і добробуту господарів, в тому число і людей "не чистих" на руку.

Звичайно, ремонт таунхаусів в охоронюваному закритому селищі і ремонт звичайної квартири в панельному будинку спального району відрізняються за витратами на внутрішні роботи, оздоблювальні матеріали. Але надати елементи власного стилю та індивідуальності вікнам, захистивши їх вишуканими решітками, під силу кожному, тим більше, коли мова йде про безпеку будинку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ