Чернівці: Порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням з інвалідністю та постраждалих учасників АТО змінено

Чернівці: Порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням з інвалідністю та постраждалих учасників АТО змінено

14.06.17 08:08 0 520
Кабінет Міністрів України постановою № 110 від 01 березня 2017р. затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, а також вніс зміни до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів від 22.02.2006р. №187 і від 31.03.2015р. №200.

Зокрема, з метою забезпечення вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань для осіб з інвалідністю замінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості лікування (путівки) зазначеній категорії громадян через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі тристоронньої угоди (особа з інвалідністю – орган соціального захисту населення – санаторій).

Гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається щорічно Міністерством соціальної політики за погодженням з Міністерством фінансів України. Це дасть можливість особам з інвалідністю та ветеранам війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції вибирати самостійно будь-який заклад України для оздоровлення відповідно до медичних показань.

Наказом Міністерства соцполітики від 06.04.2017р. №575 встановлено у 2017 році граничну вартість путівки деяким пільговим категоріям громадян, а саме :

• інвалідам війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції, інвалідам загального захворювання та з дитинства – 5250 грн. з терміном оздоровлення на 18 днів;

• інвалідам з наслідками травм і захворюванням хребта та спинного мозку – 18217 грн. з терміном оздоровлення на 35 днів;

• учасникам бойових дій з числа учасників антитерористичної операції – 6300грн. з терміном оздоровлення на 18 днів;

• громадянам, які супроводжують інвалідів І групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюванням хребта та спинного мозку) – 4691грн.

Станом на 01.06.2017р. в районних управліннях соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради перебувають на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням 860 осіб вищезазначених категорій, а саме :

• 130 учасників бойових дій з числа постраждалих учасників антитерористичної операції;

• 722 інваліда загального захворювання та з дитинства;

• 35 інвалідів-спинальників.

Відповідно до розподілу коштів у 2017 році зможуть оздоровитись 33 учасники бойових дій з числа постраждалих учасників антитерористичної операції, 64 інваліди загального захворювання та з дитинства, а також 11 інвалідів-спинальників.

Для отримання більш детальної інформації звертатися в районні управління соціального захисту населення за місцем перебування на обліку.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі вшанували ...
Наступна новина: У Вінниці вкотре викрито ...

КОМЕНТАРІ