На Рівненщині ліквідовано канал постачання в Україну псевдоефедриновмісних речовин

На Рівненщині ліквідовано канал постачання в Україну псевдоефедриновмісних речовин

14.06.17 09:25 0 605
За належного процесуального керівництва прокуратури Рівненської області у кримінальному провадженні, розпочатого раніше, викрито та припинено діяльність групи осіб, яка налагодила канал контрабандного переміщення з Республіки Польща в Україну псевдоефедриновмісних пігулок.

На даному етапі досудового розслідування встановлена причетність до вчинення кримінальних правопорушень 6 осіб – жителів Рівненської та Львівської областей.

Зокрема, двох кур'єрів було затримано 11.06.2017 на міжнародному пункті пропуску “Краковець” у Львівській області під час спроби переміщення великої партії прекурсорів, а саме – майже 7 тисяч пігулок із вмістом псевдоефедрину.

Одночасно у ході проведення спецоперації, санкціонованої прокуратурою області, встановлено організатора наркоугруповання. Його затримано у підпільній нарколабораторії, яка розташована у м.Здолбунів Рівненської області, де останній спільно зі своєю співмешканкою-уродженкою Дніпропетровської області виготовляв із псевдоефедриновмісних пігулок психотропну речовину – метамфетамін (первітин). Під час обшуків у нарколабораторії виявлено та вилучено понад півкілограма готової психотропної речовини - первітину, вартість якого за ціною «чорного» ринку становить понад 700 тис грн, грошові кошти в сумі понад 200 тис грн, а також спеціальне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

Організатора із співмешканкою, кур'єра, а також ще двох спільників затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За погодженням із процесуальним прокурором двом фігурантам кримінального провадження вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст.305 КК України (контрабанда прекурсорів в особливо великих розмірах). Стосовно інших – вирішується питання про повідомлення про підозри, а також про обрання усім запобіжного заходу.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку виконувач ...

КОМЕНТАРІ