Степан Барна: «Наше завдання – максимально налагодити комунікацію між бізнесом та владою»

Степан Барна: «Наше завдання – максимально налагодити комунікацію між бізнесом та владою»

14.06.17 14:53 0 617
Найважливіше в роботі органів державної влади – не заважати. На цьому наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час конференції «Бізнес та влада: ефективний діалог заради розвитку підприємництва та торгівлі».

За словами очільника області, такі зустрічі проводяться регулярно, адже безпосереднє спілкування з представниками бізнесу є надзвичайно важливим. «Моє завдання як голови адміністрації – максимально налагодити горизонтальну комунікацію між органами влади та бізнесом. Це допоможе відчути потенційну проблематику та отримати хороші умови для розвитку бізнесу», – наголосив Степан Барна.

Також він акцентував увагу на важливості створення прозорих принципів реалізації бізнес-проектів. Власне, завдяки яким за підсумками минулого року, до сектору економіки краю надійшов 161 мільйон доларів.

Одну з важливих ролей взаємодії між бізнесом та владою відіграють Центри надання адміністративних послуг. « система ЦНАПів є розгалуженою і суб'єктам підприємницької діяльності надається близько сотні послуг. Ми будемо й надалі працювати над збільшенням кількості таких центрів – цього року плануємо створити щонайменше п'ять в об'єднаних територіальних громадах. Наше завдання – мінімізувати людський фактор впливу на процес прийняття рішень, щоб бізнес отримував послуги в органах державної влади через інтернет», – підкреслив Степан Барна.

Водночас він зауважив, що цьогоріч Тернопільщина вперше долучилася до реалізації проекту з перевиконання митного збору. Завдяки цьому до місцевого бюджету надходить 50% коштів від митного перевиконання, які спрямовують на будівництво автошляхів. «Ми проводимо активні переговори з органами місцевого самоврядування та представниками влади, щоб стимулювали суб'єктів підприємницької діяльності розмитнювати товари на території Тернопільської області. Це дозволить залучити більше коштів від перевиконання митного збору», – зазначив Степан Барна.

За його словами, на Тернопільщина отримала близько 50 мільйонів гривень завдяки митному перевиконанню, з яких 40 мільйонів гривень вже спрямовано на будівництво магістральної дороги «Тернопіль-Дубно».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Створено 51 ...
Наступна новина: Біля Монастиря бригідок ...

КОМЕНТАРІ