Віталій Сікіринський: Дні Японії на Тернопільщині – це ще один крок на шляху до співдружності

Віталій Сікіринський: Дні Японії на Тернопільщині – це ще один крок на шляху до співдружності

14.06.17 11:47 0 477
13 червня на базі Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу відбулись культурні заходи з метою популяризації японської культури серед громадськості Тернопільщини, зокрема серед студентства. В рамках заходу відбулась презентація цікавих фактів про Японію, показова чайна церемонія, майстер-клас з оригамі та з приготування страв японської кухні.

Як відомо, Японія є одним із ключових партнерів нашої держави в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. А впродовж останніх років спостерігається зростання інтересу української громадськості до самобутньої культури, історичної спадщини та сьогодення японської держави, про що свідчить значна кількість заходів культурно-гуманітарного спрямування, що відбуваються як в Україні, так і в Японії.

«Ми прагнемо до подальшого розвитку двостороннього співробітництва між нашими країнами. Саме тому сподіваємося, що відзначення Днів Японії на Тернопільщині дасть можливість ознайомити мешканців області з традиціями та особливостями японської культури», – зазначив начальник управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської ОДА Віталій Сікіринський.

Нагадаємо, 2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. Цього року відзначається 25-річчя з часу визнання Японією незалежності України та встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами. А 45 років тому, за словами Президента України, «духовні столиці наших держав – Київ і Кіото – розпочали історію своєї дружби та тісних обмінів». Не викликає сумніву, що це ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стан боротьби зі ...
Наступна новина: Чернігів: Владислав ...

КОМЕНТАРІ