На Тернопіллі вступив в силу закон,який спрощує отримання дозволів у будівництві

На Тернопіллі вступив в силу закон,який спрощує отримання дозволів у будівництві

14.06.17 12:20 0 505
10 червня набув чинності Закон України №1817 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності». На останньому засіданні Кабінету Міністрів України 7 червня 2017 року прийнято низку нормативних підзаконних актів, що забезпечують та внормовують реалізацію законодавчих змін, зокрема, такі основні постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України.

«Відповідно до нового закону відбудеться перехід від триступенової дозвільної системи (повідомлення, декларація, дозвіл) до двоступеневої (повідомлення, дозвіл). А порядок оформлення дозвільних документів визначатиметься не за категорією складності об'єкта будівництва, а за класом наслідків (незначний, середній, значний). Будівництво об'єктів середнього і значного класу наслідків здійснюватиметься виключно за дозволом. Великі житлові комплекси, багатоповерхові будинки, соціальні об'єкти, торговельно-розважальні комплекси, офісні будівлі будуть зводитись виключно за наявності повного пакету дозвільної документації. У той же час максимально спроститься дозвільна система для об'єктів незначного класу наслідків, які становлять понад 80% від загального обсягу будівництва», - наголосив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко.

У галузі містобудування очікується наказ Мінрегіону, що перебуває на розгляді в Мінюсті, яким внормовується ведення реєстру містобудівних умов та обмежень та порядку їх видачі. Тепер у відкритому доступі будуть розміщені усі видані містобудівні умови та обмеження на проектування об?єктів будівництва.

Після публікацїї та опрацювання низки постанов, розпоряджень та наказів, облдержадміністрацією спільно з управлінням держархбудінспекції буде проведено необхідну кількість навчальних семінарів та нарад щодо практичного застосування законодавчих змін.

«На думку Мінрегіону, новий Закон вдосконалює порядок оформлення дозвільної документації, у тому числі, в електронному вигляді. Це вагомий крок у дерегуляції галузі. Реалізація цього закону сприятиме суттєвому підвищенню позиції України у рейтингу Doing Business і стане дієвим антикорупційним інструментом», - зазначив Володимир Харченко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ