На Тернопільщині розпочалися командно-штабні навчання

На Тернопільщині розпочалися командно-штабні навчання

14.06.17 14:11 0 578
У Тернополі розпочалися командно-штабні навчання щодо дій органів управління та сил цивільного захисту у випадку загрози та виникнення надзвичайних ситуацій. У зв'язку з цим в Тернопільській обласній державній адміністрації відбулася установча нарада робочої групи за участю першого заступника голови ОДА Івана Крисака.

Триватимуть командно-штабні навчання з 12 до 16 червня. За словами Івана Крисака, такі заходи проводяться за постановою Кабінету Міністрів. Вони допомагають налагодити співпрацю органів ДСНС з органами державної виконавчої влади щодо спільних дій у випадку надзвичайних ситуацій. «Завдяки таким заходам є можливість відпрацювати взаємодію у вирішенні важливих питань. Командно-штабні навчання проводяться у нашій області за участю Головного управління ДСНС та обласної державної адміністрації. Ми отримаємо завдання, у яких буде чітко вказано з якою саме ситуацією будемо боротися та місце локалізації. Після цього підведемо підсумки і з'ясуємо рівень взаємодії та визначимо проблемні питання», - зазначив він.

Протягом п'яти днів учасники навчань відпрацюють дії під час різних можливих надзвичайних ситуацій у місцях масового скупчення людей, житлових будинках, об'єктах інфраструктури, тощо.

Як зазначив керівник навчання Михайло Маюров, заходи допоможуть відпрацювати дії керівників усіх рівнів задля безпеки життєдіяльності населення.

Спеціальні навчання проводяться у регіонах кожних п'ять років. Цьогоріч вони відбудуться у п'яти областях України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Посол Китаю під час ...
Наступна новина: У Житомирі представлять ...

КОМЕНТАРІ