На розбудову інфраструктури ОТГ Тернопільщина отримала понад 115 млн. грн.

На розбудову інфраструктури ОТГ Тернопільщина отримала понад 115 млн. грн.

14.06.17 09:58 0 561
Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України від 7 червня 2017 року № 410. Згідно з цією постановою для 36 громад Тернопільщини передбачено 115 млн. 49 тис. гривень. Власне, ці кошти будуть спрямовані на розвиток інфраструктури, що належить до комунальної власності сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад. При цьому також удосконалено порядок та умови надання вказаної субвенції шляхом розширення напрямів її використання.

Найбільше коштів на формування інфраструктури отримають Шумська об'єднана територіальна громада – більше 10 млн. грн., Теребовлянська – майже 10 млн. грн., Мельнице-Подільська – 6,6 млн. грн., Скалатська – 5,9 млн. грн. та Великогаївська – 5,6 млн. грн.

Водночас, як зазначив начальник управління містобудування та архітектури Тернопільської ОДА Володимир Харченко, кошти субвенції будуть використані на розроблення проектної, містобудівної та планувальної документації, підвищення якості надання адміністративних послуг, створення сучасних систем організації управління громадою, реконструкцію, переобладнання, перепрофілювання будівель бюджетних установ, будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг, закупівлю транспортних засобів, нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об'єктів водопостачання та водовідведення, об'єктів поводження з відходами та рекультивацію територій сміттєзвалищ, здійснення інших заходів щодо об'єктів комунальної форми власності, які є важливими для посилення спроможності територіальної громади.

«Більшість об'єднаних територіальних громад області вже підготували проектні документації для їх реалізації за кошти субвенції. Тепер розпочинається процес подання відповідних проектних заявок на розгляд до обласної адміністрації та Мінрегіону. За аналізом, проведеним Тернопільською облдержадміністрацією, у поточному році переважна частина проектів стосуватиметься будівництва об'єктів і мереж водопостачання та водовідведення, капітальних ремонтів вулиць і доріг, реконструкції об'єктів освіти, культури та охорони здоров'я. Також під час реалізації проектів особлива увага приділятиметься вимогам забезпечення комплексної енергоефективності об'єктів будівництва, якості виконання робіт та врахування потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення», – наголосив Володимир Харченко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Основные сходства и ...

КОМЕНТАРІ