Біля Монастиря бригідок триває ексгумація розстріляних в'язнів Луцької тюрми

Біля Монастиря бригідок триває ексгумація розстріляних в'язнів Луцької тюрми

14.06.17 15:07 0 711
Поблизу Монастиря бригідок на території старого міста розпочалися роботи з ексгумації людських останків. Свого часу тут знаходилося приміщення Луцької тюрми і ймовірно, що тут захоронені колишні в'язні, яких у червні 1941 року розстріляли органи НКВС. Роботи проводять фахівці комунального пошукового підприємства “Доля” з міста Львів.

Ознайомитися з ходом робіт завітали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук та заступник міського голови Григорій Пустовіт.

Як розповів Сергій Годлевський, який допомагає фахівцям підприємства “Доля” у розкопках, ймовірно на цьому місці була вирва від вибуху снаряду, людські тіла сюди кинули і засипали. За його словами, під час розкопок знайдено фрагменти решток людських тіл, одяг, взуття, тощо. Він наголосив, що нині активно працюють пошуковики, збирають людські рештки, які пізніше планують перезахоронити.

Також він повідомив, що знайдені боєкомплекти, патрони, гільзи, які були на озброєні органів НКВС. Сергій Годлевський припускає, що у ямі тіла в'язнів Луцької тюрми.

Ігор Поліщук разом з Григорієм Пустовітом та Сергієм Годлевським зайшли на територію монастиря, де розміщена стіна пам'яті розстріляних в'язнів Луцької тюрми. Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови зазначив, що знайдені останки будуть перезахоронені біля стіни.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: «Наше ...
Наступна новина: Депутат Петро Нестерук ...

КОМЕНТАРІ