В Луцьку на будинку,де жив Степан Сачук,відкрито меморіальну дошку

В Луцьку на будинку,де жив Степан Сачук,відкрито меморіальну дошку

14.06.17 08:48 0 619
Заслуженому журналісту України, головному редактору газети «Волинь» (нині «Волинь-нова») Сачуку Степану Дорофійовичу виповнилося б 80 років. З цієї нагоди з ініціативи колективу незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова» на будинку, де жив Степан Дорофійович, відкрито меморіальну дошку. Вступне слово на урочистому відкритті про талановитого колегу сказав нинішній головний редактор газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець. Він подякував усім, хто пам'ятає Степана Дорофійовича та прийшли у День народження талановитого, мудрого керівника і журналіста, великого патріота рідного краю вшанувати його. Адже людина живе доти, доки її пам'ятають. Особливі слова вдячності він висловив Луцькій міській раді і особисто виконувачу повноважень міського голови Ігорю Поліщуку за підтримку ініціативи щодо вшанування пам'яті Степана Сачука.

Ігор Поліщук у своєму виступі акцентував: “Степан Дорофійович - це видатна особистість в історії нашого краю. Видатний журналіст, відзначений багатьма нагородами, Почесний громадянин Луцька. Я дякую колективу і редактору, за те, що пам'ятають людину, яка доклала багато зусиль, щоб ця газета була такою, як вона є”. Світлими спогадами про Степана Сачука поділилися його друзі. Серед них народна артистка України Людмила Приходько, відомі волинські журналісти Ольга Куліш, Святослав Пирожко, Микола Вельма, Андрій Бондарук, Євген Хотимчук, голова Волинської обласної організації НСЖУ Михайло Савчак, екс-депутат Верховної Ради України Володимир Карпук, Петро Філюк, голова Апеляційного суду Волинської області, інші непересічні лучани.

Освятили меморіальну дошку священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору. Потім друзі Степана Сачука поїхали на його могилу, щоб схилити голови перед патріархом волинської журналістики і покласти квіти.

Довідково: Степан Сачук народився 13 червня 1937 року в селі Вишнів Любомльського району Волинської області.

Після закінчення агрономічного факультету Львівського сільськогосподарського інституту деякий час працював агрономом у колгоспі, а потім перейшов на журналістську роботу. Професійний досвід набув у кількох районних газетах, працюючи спочатку завідувачем відділу сільського господарства, а потім заступником редактора.

З 1965 року працював завідуючим відділом в обласній газеті «Радянська Волинь» (згодом «Волинь», нині «Волинь-нова»), а в лютому 1997 року творчий колектив обрав його головним редактором газети.

Степан Дорофійович брав активну участь у громадсько-політичному житті краю, неодноразово обирався депутатом Луцької міської ради. Двічі ставав лауреатом конкурсів Національної Спілки журналістів України «Золоте перо», неодноразово виходив переможцем акції «Людина року Волинського краю». Нагороджений почесними нагородами Польщі за активну роботу в справі розвитку українсько-польської дружби і співробітництва.

Сачуку Степану Дорофійовичу присвоєне звання «Заслужений журналіст України» (1997 р.) та нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів.

Помер 28 березня 2012 року.

За вагомий внесок у становлення української державності, запровадження нових національних основ журналістки, популяризацію ідей місцевого самоврядування, забезпечення оперативного та об'єктивного інформування громадськості міста про діяльність місцевої влади та з нагоди 70-річчя від дня народження Сачуку Степану Дорофійовичу, головному редактору обласної незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова» присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька» (рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 27 червня 2007 року №418-1, рішення Луцької міської ради від 04 липня 2007 року №15/4).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Шумщині стартував ...
Наступна новина: 17,5 тисяч дітей ...

КОМЕНТАРІ