У парку культури і відпочинку імені Лесі Українки незабаром з'явиться “Алея ліхтарів”

У парку культури і відпочинку імені Лесі Українки незабаром з'явиться “Алея ліхтарів”

14.06.17 16:06 0 615
Під час оперативної наради директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась розповів про ремонтні роботи та благоустрій у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

За його словами, нині розпочато комплексні заходи з покращення благоустрою парку. Замовлено проектно-кошторисну документацію комплексного благоустрою парку з орнаментами для його пішохідних доріжок та зонуванням відпочинкових зон.

З метою обмеження руху транспорту по парку Луцькою міською радою виділено кошти з міського бюджету в сумі 100 тис. грн на придбання та встановлення обмежувачів руху – болардів та 200 тис. грн на придбання лавок для встановлення вздовж центральної алеї парку.

В процесі підготовки до літнього сезону на території пляжу в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки пофарбовано та відремонтовано все пляжне обладнання, а саме: лавочки, смітники, “грибки”, роздягальні, оглядову вишку, рятувальні пости, замінено двоє сходів спуску до води на річці Стир, викошено траву, прибрано, завезено пісок в дитячі пісочниці, очищено та відремонтовано громадські вбиральні, подано питну воду в водорозбірні колонки.

Юрій Крась розповів, що замовлено кошторисну документацію на ремонт бетонних сходів спуску з дамби в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Дно річки Стир в районі пляжу обстежено водолазами аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС України у Волинській області на предмет виявлення сторонніх небезпечних предметів та конструкцій. Всі виявлені затоплені сторонні предмети та конструкції підняті на поверхню за допомогою крана.

Укладено угоду з Луцьким міськміжрайонним відділом ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” на предмет проведення періодичного лабораторного контролю за якістю води і ґрунту на пляжі в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та місці масового відпочинку громадян на Теремнівських ставках два рази в місяць на весь пляжний сезон з 1 червня по 1 вересня. Відповідно до наданих протоколів дослідження води та ґрунту сторонніх домішок та яйцеклітин гельмінтів не виявлено, вода в нормі.

Триває посадка квітів на центральній алеї парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук розповів, що нині тривають роботи з розчистки прибережної зони річки Стир за СК “Спартак”. За його словами, колись там була чудова зона відпочинку. Однак, нині там все заросло. Зараз проводиться вирубка самосіву, косіння трави. Згодом там вирівняють територію, встановлять спортивне обладнання. Він розповів, що поступово розчищатимуть берег Стиру у напрямку центрального пляжу.

Ігор Поліщук розповів, що у планах запустити по Стирю прогулянковий катер. Для цього вже є зацікавлені підприємці. На його думку, це був би цікавим атракціоном для лучан та гостей міста. Адже його можна буде оглянути з річки.

Також у парку буде встановлена нова сцена, адже ця у незадовільному стані.

У планах міської влади й заміна лавок у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Ігор Поліщук розповів, що на них буде розміщений герб Луцька. За його словами, ті лавки, що зараз є у парку, відремонтують і встановлять в інших зелених зонах нашого міста.

Крім того, незабаром у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки влаштують новий арт-об'єкт “Алею ліхтарів”. Ігор Поліщук зауважив, що це буде цікаве для туристів місце.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад закликав лучан не смітити як у зелених зонах, так і а вулицях міста. За його словами, у парку є достатня кількість смітників, а то після вихідних двірники збирають з газонів маси відходів. Він закликав громадян шанобливо ставитися до навколишнього природнього середовища і не засмічувати його.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині вже ...

КОМЕНТАРІ