Чернівці: Протягом травня оформлено майже 340 тисяч закордонних паспортів

Чернівці: Протягом травня оформлено майже 340 тисяч закордонних паспортів

14.06.17 15:46 0 864
У травні поточного року громадяни оформили майже 340 тисяч закордонних та 85 тисяч ID-паспортів. Для порівняння: у квітні 2017 оформлено 216 тис. закордонних паспортів, у травні 2016 року – 192 тисячі.

Сезонне підвищення попиту на закордонні паспорти напередодні літнього сезону співпало із запровадженням безвізового режиму ЄС для України, внаслідок цього біля підрозділів, у яких можна оформити біометричні документи утворилися черги.

Також фіксуються спроби шахрайства з електронною чергою, яка наразі працює у підрозділах м. Києва та у 8 областях. Щодня «відловлюються» та блокуються десятки спроб автоматизованого отримання місць у черзі для подальшого перепродажу. У разі виявлення таких випадків записи до черги анулюються. Загалом у 2017 році із використанням електронної черги оформлено понад 100 тисяч документів.

Міграційна служба нагадує, що електронна черга передбачає лише індивідуальний запис, тому за будь-яких обставин не слід купувати талони або запис до електронної черги, оскільки всі записи, здійснені третіми особами буде анульовано до дати прийому і оформити документ за цими записами не вдасться. Також ДМС радить громадянам, які не планують найближчим часом виїжджати за кордон, почекати кілька тижнів та оформити документи у значно комфортніших умовах.

Відповідно до останніх змін до законодавства, ініційованих міграційною службою, біометричні документи можна оформити, окрім підрозділів міграційної служби та «Паспортних сервісів», ще й у місцевих центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутат Петро Нестерук ...
Наступна новина: У парку культури і ...

КОМЕНТАРІ