Житомирщина: директор Понінківської фабрики має невідкладно реконструювати очисні споруди. ПРОТОКОЛЬНЕ РІШЕННЯ голів двох областей

Житомирщина: директор Понінківської фабрики має невідкладно реконструювати очисні споруди. ПРОТОКОЛЬНЕ РІШЕННЯ голів двох областей

14.06.17 13:43 0 523
Директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна» має невідкладно здійснити реконструкцію (будівництво) очисних споруд фабрики, а голова Полонської міської ради – вжити заходів щодо завершення реконструкції міських очисних споруд.

Про це йдеться у протокольному рішенні спільного засідання Житомирської та Хмельницької регіональних комісій з питань ТЕБ та НС, яке підписали голови облдержадміністрацій цих областей.

Зокрема, директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна» має невідкладно забезпечити здійснення реконструкції (будівництва) очисних споруд фабрики та дотримання Правил експлуатації та встановлених режимів роботи гідротехнічних споруд з метою недопущення неконтрольованого та нерегульованого скидання води з водоскидної гідроспоруди.

Також керівник фабрики на постійній основі має забезпечити дотримання якісних показників поверхневих вод у річці Хомора у контрольному створі нижче 500 м у порівнянні з показниками якості поверхневих вод у контрольному створі вище 100 м.

До кінця 2017 року голова Полонської міської ради повинен забезпечити розробку проектно-кошторисної документації та вжити заходів щодо завершення реконструкції міських очисних споруд, в тому числі будівництва (реконструкції) вторинних відстійників, трансформаторної підстанції та біоставків.

Після забезпечення належної очистки зворотних вод ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна» протягом кварталу голови Полонської об'єднаної територіальної громади та Баранівської райдержадміністрації мають забезпечити розробку проектно-кошторисної документації для розчистки русел річки Хомора, проведення заходів із зариблення та висадження вищої водної рослинності в акваторії річки з метою збалансування її екологічного стану та підвищення асимілятивної здатності в межах території Полонського району Хмельницької області та Баранівського району Житомирської області.

Крім того, для розчищення русла р. Хомора на території смт Понінка до кінця року голова Понінківської селищної ради також має забезпечити виготовлення проектно-кошторисної документації.

Для того, щоб здійснювати контроль за роботою підприємств, які скидають стічні води в річки Хомора та Случ, до 1 липня має бути створена громадська рада за участю представників громадськості Полонського та Баранівського районів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Посол Китаю під час ...

КОМЕНТАРІ