Дозування добрив AQUAYER для акваріумів різних типів

Дозування добрив AQUAYER для акваріумів різних типів

14.06.17 20:57 0 2515

Чим більше рослин в акваріумі, тим більше вони вимагають харчування. Також споживання поживних речовин акваріумними рослинами залежить від умов в акваріумі. А значить, під кожен акваріум необхідно підбирати правильне дозування добрив. Нижче описані п'ять типів акваріумів і відповідні їм дозування добрив. Варто відзначити, що всі акваріуми без виключення постійно змінюються.

Саме тому система Єрмолаєва передбачає оптимізацію дозувань добрив після проходженням певного проміжку часу (старий акваріум - > 18 місяців, зрілий акваріум - від 1 до 18 місяців і молодий акваріум - до 1-го місяця).

У молодих акваріумах рекомендується вносити в тиждень 1-2 мл добрива AQUAYER Удо Єрмолаєва КАЛІЙ+ на 5 літрів води в акваріумі. Надалі це добриво вноситися, тільки якщо спостерігаються ознаки нестачі калію.

У старих акваріумах, по системі Єрмолаєва, можна замінити внесення Удо Єрмолаєва МІКРО+ на Удо Єрмолаєва Залізо+ та вносити МІКРО+ лише зрідка.

Для визначення типу акваріума скористайтеся інфографікою системи Єрмолаєва:

  • Акваріум 1-го типу. У такому акваріумі дуже мало рослин і багато риб. Освітлення менше 0.5 Вт/л. Немає подачі двоокису вуглецю (СО2). В данному випадку необхідно додатково вносити 1 мл AQUAYER Удо Єрмолаєва МІКРО+ на 70 л води в день, або 2 мл добрива також на 70 л води, але вже через один день. Для цього різновиду акваріумів можливо щотижневе внесення добрив. При такій схемі внесення використовують 1 мл добрива на 10 л води на тиждень;
  • Акваріум 2-го типу. Аналогічний акваріуму 1-го типу, з тією різницею, що в цьому акваріумі мало риб, а фосфор з азотом разом із кормом приходять набагато менше. Подача СО2 відсутня. Освітлення менше 0.5 Вт/л. А внесення лише AQUAYER Удо Єрмолаєва МІКРО+ стан рослин не поліпшує. В данному випадку необхідно вносити Удо Єрмолаєва МІКРО+ разом з Удо Єрмолаєва МАКРО+ по 1 мл добрива на 70 літрів води в день, чи 2 мл добрива на 70 літрів води по черзі через один день;
  • Акваріум 3-го типу. Якщо в акваріумі першого або другого типу здійснювати подачу двоокису вуглецю, тоді для живлення акваріумних рослин необхідно використовувати AQUAYER Удо Єрмолаєва МАКРО+ та МІКРО+ по 2 мл на 70 літрів води щодня;
  • Акваріум 4-го типу. У данному акваріумі здійснюється подача двоокису вуглецю. Щільність посадки рослин - середня. Освітлення: від 0.5 до 0.8 Вт/л. Дозування AQUAYER Удо Єрмолаєва МІКРО+ та МАКРО+ для цих акваріумів складає 3 мл на 70 літрів води в день;
  • Акваріум 5-го типу. Відмінність акваріума цього данного від попереднього полягає в тому, що в ньому багато швидкозростаючих довгостеблових видів рослин, які вимагають високого рівня освітлення (1 Вт/л або 80 Люмен/л) і рясного живлення. Щоденні дозування AQUAYER "Удо Єрмолаєва" МАКРО+ і МІКРО+ можуть досягати 4 мл добрива на 70 літрів і >. Для цього різновиду акваріумів також рекомендується використовувати AQUAYER Удо Єрмолаєва Залізо+ в дозуванні 1 мл на 70 л води 2-3 рази на тиждень або частіше.

Важливо! Для попередження порушення балансу у Вашому акваріумі, використовуючи добрива, рекомендується робити підміни не рідше ніж 1 раз на тиждень і не менше 30 % обсягу акваріума.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Контейнер для переезда в ...
Наступна новина: На що потрібно звернути ...

КОМЕНТАРІ