На Тернопіллі голови ОТГ та РДА взяли участь у семінарі щодо підготовки проектів за кошти Фонду Регіонального розвитку

На Тернопіллі голови ОТГ та РДА взяли участь у семінарі щодо підготовки проектів за кошти Фонду Регіонального розвитку

15.06.17 08:33 0 555
У Тернопільській обласній державній адміністрації відбувся практичний семінар на тему «Актуальні питання підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів Державного Фонду Регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад». Семінар відбувся за підтримки програми «U-LEAD with Europe» та Мінрегіону України.

Участь у семінарі взяли близько 80 учасників, серед яких голови райдержадміністрацій та голови об'єднаних територіальних громад. Спікерами заходу були директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОДА Галина Воляник, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктор Кузяк, начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко, а також директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Литвинчук. На семінарі обговорили кілька важливих питань, серед яких підготовка, подання, оцінка та впровадження проектів, що фінансуються за кошти ДФРР, та основні вимоги щодо розробки та затвердження проектно-кошторисної документації.

Так, за словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОДА Галини Воляник, є два основні фінансові інструменти, які допомагають розвиватися об'єднаним територіальним громадам, – це Державний Фонд Регіонального розвитку та субвенція на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад. Якість підготовки таких проектів, на жаль, є не дуже висока. Хоча тепер громади вже почали готуватися набагато активніше й краще. «Торік, наприклад, щодо проектів по Фонду Регіонального розвитку у нас був один переможець, цього ж року – 12. Утім, працювати є ще над чим і такі заходи однозначно потрібні», – підкреслила Галина Воляник.

Водночас, як зазначив начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктор Кузяк, основне завдання таких семінарів – навчити голів районних адміністрацій та голів об'єднаних територіальних громад правильно подавати проектно-кошторисну документацію.

«У нас часто виникає дуже багато нарікань саме на проектно-кошторисну документацію, адже придумують різні модернізації, реорганізації, що є зовсім непотрібним. У будівництві є відповідні канони і їх потрібно дотримуватися. Тому ми зібрали нашу найактивнішу громадськість, щоб розповісти їй всі ці аспекти й працювати з ними надалі. Однозначно, семінари мають користь, адже це вже другий рік, коли ОТГ готують проекти, і цього року вони вже більш якісні, професійні й значущі для області», – наголосив Віктор Кузяк.

Погоджуються з тим, що практичні семінари на яких можна знайти відповіді на багато запитань щодо проектів по ДФРР та субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ, й учасники заходу. Так, як зауважив заступник міського голови Почаївської ОТГ Андрій Чубик, на семінарах можна почерпнути багато корисної інформації, роз'яснюються нормативні правила по проектах Державного Фонду Регіонального розвитку. «Власне, є багато проектів, які потребують якісного менеджменту. А тут можна побачити приклад успішних проектів і на базі цього набути новий досвід. Саме тому завдяки таким заходам підготовка проектів лише покращується», – переконаний він.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: більше 12 ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ