Тернопільський віндсерфінгіст Олександр Тугарєв завоював «золото» регати у Києві

Тернопільський віндсерфінгіст Олександр Тугарєв завоював «золото» регати у Києві

15.06.17 08:06 0 491
На Київському водосховищі, у місті Вишгороді, відбулась традиційна регата «Київський вітрильний тиждень». Цього року ці змагання були включені до міжнародного календаря та ранг-листа ISAF (Міжнародної вітрильної Федерації) і об'єднали усі вікові групи спортсменів від наймолодших, на яхтах «Оптиміст», «Кадет» та вітрильних дошках «BIC Tеchno», до найстарших – яхтсменів великих кільових яхт класу SB-20. Але найбільша інтрига розгорталась, звичайно, на олімпійській дистанції, де в п'яти олімпійських класах яхт змагалось близько ста спортсменів. Тернопіль представляли на регаті п'ятеро вихованців відділення віндсерфінгу КУТОР ШВСМ, які виступали на вітрильних дошках класу «RS-Х».

Як розповів тренер спортсменів Олексій Нижегородов, цього разу погода сприяла яхтсменам, – загалом було проведено 11 перегонів при помірному вітрі. З перших стартів лідерство серед віндсерфінгістів захопив тернопільський олімпієць Олександр Тугарєв – майстер спорту міжнародного класу, студент Економічного коледжу ТНЕУ. Він і став переможцем цих змагань. Друге місце посів спортсмен з Миколаєва Олександр Гончаренко, а третім був Владислав Менделенко з Дніпра.

Треба сказати, що боротьба за бронзову нагороду впродовж усієї регати тривала між Владиславом та тернопільським спортсменом Мар'яном Воловцем. І лише одного очка не вистачило нашому землякові, щоб увійти до трійки призерів. Відтак, Мар'ян Воловець (студент ТНЕУ) посів четверте місце.

Додамо, що наступні старти чекають тернопільських віндсерфінгістів уже кілька днів: з 18 червня їх знову прийматиме столиця, адже на Київському водосховищі відбуватиметься Кубок України з вітрильного спорту.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ