На Тернопільщині завершують підготовку до 100-річчя битви під Калинівкою

На Тернопільщині завершують підготовку до 100-річчя битви під Калинівкою

15.06.17 09:46 0 581
Завершується процес підготовки до відзначення 100-річчя битви чехословацьких добровольців під Зборовом. відбулася чергова зустріч керівника області з представниками Чеської Республіки.

Члени робочої групи з підготовки заходу відвідали населені пункти Калинівка та Озерна, де відбудуться урочистості. Після цього іноземна делегація зустрілася з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною та іншими учасниками процесу, щоб обговорити особливості святкування, а також з'ясувати технічні деталі.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна наголосив на важливості вшанування полеглих солдат як з чехословацької так і з української сторони. Тому символічно покладуть квіти до обох пам'ятників загиблим.

Нагадаємо, відзначення 100-річчя битви чехословацьких добровольців під Зборовом відбудеться 1-2 липня у селах Калинівка та Озерна.

Битва під Зборовом у 1917 році для чехословаків була надзвичайно важливою та продемонструвала єдність сили задля досягнення незалежності держави. Відбулася між російською та австро-угорською арміями під час Червневого наступу, на території тодішньої Австро-Угорської імперії.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Волині ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ