В Луцьку відбулася робоча зустріч з представниками ОСББ з актуальних питань

В Луцьку відбулася робоча зустріч з представниками ОСББ з актуальних питань

15.06.17 12:12 0 613
У залі засідань міської ради відбулася робоча зустріч з представниками ОСББ з актуальних питань. У ній взяли участь виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, перший заступник міського голови Григорій Недопад, директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Юрій Крась, керівники об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-комунальних кооперативів та органів самоорганізації населення.

Ігор Поліщук у вступному слові акцентував, що міська рада велику увагу приділяє підтримці ОСББ, сприяє реалізації Програми сприяння діяльності ОСББ на території міста Луцька, головною метою якої визначено забезпечення умов створення і сталого ефективного функціонування ОСББ, проведення капітальних ремонтів у будинках ОСББ при співфінансуванні, діє міська програма з відшкодування частини відсотків за кредитами на термомодернізацію для ОСББ.

Зокрема, на минулій сесії міської ради було ще виділено 5,5 млн грн на капітальний ремонт житлового фонду ОСББ на умовах співфінансування та 680 тис. грн на програму з відшкодування відсотків. На наступну сесію міської ради готується проект рішення про продовження фінансування програми відшкодування відсоткових ставок. “Дякуємо вам за ініціативність. Ми будемо враховувати усі ваші пропозиції. Я хочу сказати, що Луцьк серед лідерів у державі з кількості і швидкості створення ОСББ. Я нещодавно був у Харкові, там, відповідно до кількості населення, ОСББ створюються повільніше, так само й у Києві. А у нас трохи більше 200 тис населення, а створено 350 ОСББ, тоді як у Києві - більше тисячі ОСББ. Ми, як міська рада, будемо підтримувати цю тенденцію, співпрацюватимемо з вами, радитись, консультуватись, щоб разом приймати рішення, які допоможуть вам працювати ефективно і задовольняти потреби лучан. Будемо, в міру необхідності, постійно збиратись на аналогічні зустрічі”, - сказав Ігор Поліщук.

Депутат міської ради, голова ГО “Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька” Петро Бойко повідомив: “Учора відбулося засідання конкурсної комісії з відбору проектів на умовах співфінансуванням 70 на 30, раніше відбулася комісія щодо визначення проектів з відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами. Хочу сказати, що усі ОСББ, які подали заявки, задоволені рішеннями. Адже якщо минулого року на ці потреби було виділено 2 млн грн, то цьогоріч - 8 млн грн, тобто в чотири рази збільшилося фінансування. Тож хочу подякувати міській раді від усіх голів ОСББ”.

Потім учасники наради обговорили питання: “Основний квартиронаймач та ведення обліку, реєстрація та зняття з реєстрації осіб у неприватизованому житлі”; Питання дератизації та дезінсекції в житлових будинках, утримання в належному санітарному стані прибудинкових територій; Виступ представників громадської організації “Сприяння розвитку ОСББ України”.

На численні запитання голів ОСББ відповіли Григорій Недопад та Юрій Крась.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ГРАФІК ВИЇЗНИХ ПРИЙОМІВ ...
Наступна новина: Шахрай,який ошукав 20 ...

КОМЕНТАРІ