6 ознак хорошого ліжка

6 ознак хорошого ліжка

16.06.17 22:32 0 1358

З урахуванням того, що в спальні людина проводить більше, ніж третину свого життя, покупка якісного місця для сну і відпочинку стає прямо-таки життєвою необхідністю. Саме уві сні кожна клітинка тіла людини набирається енергії і життєвих сил, і не дарма кажуть, що здоровий сон - це обов'язкова умова гарного самопочуття, високої працездатності і активної мозкової діяльності.

Однак все вищесказане повною мірою забезпечують тільки кращі ліжка, а яким має бути місце для сну, щоб бути зарахованим до їх числа, - нам розповість співробітник інтернет-магазину http://eco-mebli.net, в якому можна купити ліжко в Тернополі.

Краще ліжко для сна - це результат сукупності багатьох умов

Багато фахівців в області медицини абсолютно впевнені, що практично всі захворювання, які пов'язані зі спиною, виникають унаслідок сну на незручному, неправильному ліжку.

Купити хороше ліжко - значить зробити істотний внесок в своє майбутнє здоров'я, причому цей внесок буде вельми чималим, адже зручне і правильне з точки зору анатомії ліжко коштує досить дорого. Яке ж ліжко краще? Як вибрати хороше ліжко, щоб не пошкодувати про витрачені гроші, а придбати річ, яка прослужить довгі роки і не раз окупиться за рахунок гарного самопочуття і настрою? Ось шість ознак гарного ліжка:

Каркас

Перше, на що необхідно звернути пильну увагу при виборі ліжка, - це якість і придатність його каркаса, адже саме міцністю даного елемента визначається довговічність і стійкість місця для сну і відпочинку.

Ліжка хорошої якості ні в якому разі не будуть мати хиткий і підозрілий каркас, адже така основа не просто шкодить зручності меблів, а й загрожує вивести з ладу всю її конструкцію в перший же рік експлуатації. Оскільки на каркас завжди укладається матрац ліжка, важливо упевнитися, що за розмірами ці два елементи збігаються, і матрац не буде постійно стовбурчитися або сповзати в процесі використання.

Існує два типи ліжок:

  • з 2 опорними спинками і бічними панелями;
  • з 4 бічними панелями і навісними спинками.

У першому випадку, каркас ліжка буде спиратися на спинки, а в другому - на ніжки або платформу. Яке ліжко краще купити - питання нетривіальне, хоча, в більшості випадків, перший варіант (з опорою на спинки) вважається більш міцним.

Матеріал каркасу також грає не останню роль. Найкращі ліжка, як правило, оснащені каркасом з металу і масиву дерева, хоча досить міцні і ліжка, які мають плетений каркас. Набагато меншою міцністю відрізняються ліжка з каркасом з ДВП і МДФ (хоча вони і дешевші). А на самому піку популярності зараз знаходяться ковані і дерев'яні різьблені ліжка.

Підставка

Крім каркаса, важливе значення на міцність ліжка має також і його підставка, тобто конструкція з перемичками, яка укладається на каркас, будучи, в свою чергу, опорою для матраца. Для стандартного двоспального ліжка кількість перемичок має бути не менше 30 штук, для односпального - не менше 15.

Відстань між перемичками не повинна перевищувати ширину самої перемички, і замислюючись, яке ліжко краще вибрати, можна відштовхуватися від загальної їх кількості (чим більше, тим краще). Крім сучасних підставок, є і застарілі варіанти з металевими сітками або гратами - від них краще відмовитися зовсім, адже з часом такі конструкції сильно просідають і прогинаються, а це може викликати сильний дискомфорт під час сну.

Якщо ви хочете заощадити корисний простір, можна підібрати ліжко з підйомним механізмом або, навпаки, з висувними ящиками, в яких зручно зберігати постільну білизну. Яке підставка для ліжка краще - вирішуйте самі, але пам'ятайте, що матрац повинен «дихати», і якщо та чи інша підставка йому цього не дозволяє, таке ліжко, можливо, вийде з ладу швидше.

Матрац

Якщо каркас і підставка ліжка впливають, в першу чергу, на його міцність, то основне призначення хорошого матраца - це забезпечення комфорту сну. На даний момент на ринку представлені матраци різних градацій жорсткості, і краще вибирати не ультра-жорстку і не занадто м'яку модель, а матрац помірної жорсткості. За інших рівних умов найкраще ліжко для сну - це ліжко з ортопедичним матрацом: або латексним, або на пружинах.

Ідеальним варіантом вважаються латексні ортопедичні матраци, які повністю повторюють конфігурацію людського тіла. Однак можна купити і звичайний матрац, тільки звертайте увагу на його наповнювач - можливо, вам припадуть до душі екологічні та природні варіанти (кокосове волокно або водорості), ну а спеціально для алергіків виробники випускають матраци з наповнювачем з холофайбера.

Розміри і об'єм ліжка

Вибираючи ліжко, розумно приділити найпильнішу увагу його габаритам. І тут є кілька важливих нюансів:

  • Якщо продавець каже про стандартні розміри, все одно уточнюйте, які цифри він має на увазі (у меблевих фабрик з різних країн стандарти можуть відрізнятися!);
  • Врахуйте, що габарити ліжка - це завжди ширина і довжина спального місця, а не самих меблів;
  • Довжина спального місця зазвичай варіюється від 190 до 200 см для стандартного варіанту, набагато рідше можна знайти ліжко довжиною до 218 см. Хочете більше - доведеться замовляти ліжко за індивідуальними розмірами;
  • Вибираючи між ліжками двох різних габаритів - завжди вибирайте більше;
  • Щоб визначити, яка довжина ліжка підійде під ваш зріст, додайте до нього 15 см - це буде мінімум довжини «вашого» ліжка;
  • Щоб визначити, яка ширина ліжка для вас оптимальна, ляжте на нього і складіть руки за головою. При цьому лікті не повинні виходити за межі спального місця;
  • Вибираючи ліжко по висоті, врахуйте, що низькі ліжка-платформи підійдуть тільки молодим і абсолютно здоровим людям. Чим старша людина, тим більш актуальним для нього стає високе ліжко (в ідеалі - верхній край матраца не повинен бути нижче рівня колін людини, яка збирається на ньому спати).

Стиль

Звичайно, стилістика ліжка практично не впливає на його міцність і комфорт сну, але, оскільки настрій людини сильно залежить від усього, що її оточує, то і про зовнішній вигляд ліжка забувати не можна. Ось кілька простих відповідностей типу ліжка і інтер'єру спальні.

Тип ліжка / інтер'єр спальні:

  1. Ліжко-платформа - японський стиль, мінімалізм, хай-тек;
  2. Ліжко з шкіряним узголів'ям - етнічний стиль, класика, сучасний, мінімалізм;
  3. Ліжко з бамбуковим (або плетеним) каркасом і узголів'ям - етнічний стиль, еко-спальня, спальня в тропічному стилі;
  4. Коване ліжко - ретро, кантрі, прованс;
  5. Ліжко з декоративною дерев'яною спинкою - класика, античність, бароко, романський стиль.

Сукупність важливих дрібниць

Вибираючи краще ліжко конкретно для своєї спальні, доводиться враховувати не тільки його дно, каркас, матрац, розміри і дизайн, а ще й багато дрібниць, що стосуються установки даного предмету меблів в кімнаті. Наприклад, розміщення ліжка не повинно заважати відкриттю вікон, а також вільному користуванню ящиками і дверцями шаф, тумб і комодів.

Між стіною і бічною стороною ліжка необхідно передбачити як мінімум 70 см, щоб можна було спокійно пройти на своє спальної місце, переодягнутися до сну, заправити ліжко і провести прибирання. Дотримання цих нескладних правил, укупі з якісним, міцним ліжком з кращих матеріалів, зробить ваш сон продуктивним, максимально корисним і приємним.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Земельну ділянку площею ...

КОМЕНТАРІ