На Тернопільщині школярі з України та Польщі налагоджували дружбу без кордонів

На Тернопільщині школярі з України та Польщі налагоджували дружбу без кордонів

17.06.17 08:08 0 475
Дві делегації дітей шкільного віку — з Тернопілля та міста Зелена Гура Любуського воєводства — у рамках обласного марафону «З турботою про дитину» змістовно й цікаво спільно провели декілька днів. Захід для 17 школярів з Республіки Польща та 40 дітей з області, батьки яких беруть участь в АТО, дітей-сиріт та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, триває під гаслом «Дружба без кордонів».

З делегаціями дітей обох сторін зустрівся заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

«Такий позитивний досвід спілкування наших дітей дасть у найближчому майбутньому хороший результат — коли вони підростуть, то вироблять спільну позицію та об'єднають свої зусилля для розбудови обох сусідських країн», — зазначив Юрій Юрик.

Він переконаний, що гостям неодмінно сподобається Тернопільщина багата на замки, різні унікальні місцевості та культурну спадщину.

«Але найважливіше для вас — це нові знайомства та спілкування, що сприятиме нашому розвитку та вдосконаленню. Коли ви разом змістовно проведете час, то станете друзями, обміняєтеся телефонами, будете листуватися. Українська та польська гостинність є хорошою спільною ознакою двох народів та двох країн», — зазначив Юрій Юрик.

На Тернопільщині гості перебувають з 12 червня і завтра, 16 червня — останній день їхнього відпочинку. Діти вже встигли відвідати Бережани, де ознайомилися з історичними пам'ятками та місцевою культурою. Побували також і в таборі «Пласту». Діти відвідали й школу мистецтв, де хлопці мали можливість спробувати себе у гончарстві, а дівчата — у малюванні.

«Ми хочемо, щоб Тернопільщина стала для вас другим домом, у який ви з радістю прямуватимете. Європейські цінності сконцентровані на щирості та гостинності, а наш спільний дім — не має кордонів», — підсумував Юрій Юрик.

Наприкінці зустрічі всі діти отримали пам'ятні подарунки.

Довідково:

Захід відбувся на виконання обласної програми подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2017-2021 роки, обласної програми співпраці з закордонними українцями на період до 2017 року, доручення голови обласної державної адміністрації від 08.06.2017 року №45 „Щодо організації відпочинку групи дітей із числа закордонних українців Республіки Польща” в рамках обласного марафону „З турботою про дитину”.

Цьогорічна програма обласного марафону присвячена встановленню безвізового режиму між Україною та Європейським союзом. Даний захід спрямований на зміцнення дружніх відносин між Україною та Польщею, розвиток приятельських контактів між дітьми Любуського воєводства і Тернопільської області, продовження співпраці щодо спільного відпочинку та оздоровлення дітей.

Організатори свята: Служба у справах дітей, управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу, Збаразька, Зборівська, Козівська і Кременецька райдержадміністрації, виконавчі комітети Бережанської і Кременецької міських рад, БФ „Подоляни”. Партнери: ТРЦ «Подоляни», готельно-розважальних комплекс „Алігатор”.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ