Редактори тернопільських районок вивчали нову «філософію» вільної місцевої журналістики

Редактори тернопільських районок вивчали нову «філософію» вільної місцевої журналістики

17.06.17 12:25 0 646
Для редакторів районних газет області, що беруть участь у роздержавленні, відбувся тренінг «Сучасна місцева газета – якої їй бути». Газетярі формували нову «філософію» вільної місцевої журналістики, і з цієї точку зору по-новому спробували відповісти на запитання «Хто наш читач? Що йому потрібно?». Редактори вчилися сучасного розуміння аудиторії та її запитів як інструменту коригування змістом.

Учасники тренінгу ознайомились із кращими прикладами тематичного і графічного «кодексу» газети, принципами планування роботи творчого колективу редакції. Окремою темою для обговорення стали редакційний менеджмент, менеджмент персоналу, системи та інструменти контролю і заохочення, аналіз географії газетних публікацій, висвітлення головних тем, зворотній зв'язок з читачем.

Заняття проводив експерт спільної програми ЄС та РЄ «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні», редактор Новотроїцької районної газети «Трудова слава» (Херсонська область), заслужений журналіст України Валерій Горобець. Головний редактор газети «Ірпінський вісник» (м. Ірпінь, Київська обл.), член Спілки письменників України Юлія Бережко-Камінська поділилася з тернопільськими редакторами досвідом, чого можна досягти і змінити в газеті за півтора роки, як зробити повний ребрендінг видання із «заштатної районки» в нову, сучасну якість європейського рівня.

Тренінг відбувся у рамках проекту «Комплексна підтримка друкованих ЗМІ різних регіонів України в процесі роздержавлення та налагодження їх самостійної діяльності» при підтримці “Українського медійного проекту” (У-Медіа), що реалізується Інтерньюз в Україні та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: День медичного ...

КОМЕНТАРІ