Делегація освітян з Вінничини переймає досвід створення опорних шкіл в ОТГ Тернопільщини

Делегація освітян з Вінничини переймає досвід створення опорних шкіл в ОТГ Тернопільщини

17.06.17 12:37 0 677
Другий день на Тернопільщині перебуває делегація освітян з Вінницької області у складі 54 осіб. Зокрема, це начальники відділів освіти, які приїхали на Тернопільщину перейняти досвід щодо створення відділів освіти в об'єднаних територіальних громадах, а також щодо створення опорних навчальних закладів як в ОТГ, так і в районах. З робочим візитом делегація в області перебуватиме три дні з 14 до 16 червня включно.

Як повідомила начальник управління освіти й науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, у перший день візиту делегація із Вінниччини відвідала Підволочиський район, зокрема Скориківську та Скалатську об'єднані територіальні громади. ж, 15 червня, вони зустрілися з керівництвом області – головою Тернопільської обласної ради Віктором Овчаруком та заступником голови Тернопільської ОДА Юрієм Юриком. Також у програмі запланована поїздка до Зарваниці та Микулинецької об'єднаної територіальної громади. Третій день перебування на Тернопільщині буде організаційний, будуть підводити підсумки візиту. Адже перш за все делегація освітян приїхала до Тернопільської області, щоб навчитися, подивитися та проаналізувати, які труднощі виникають щодо створення опорних навчальних закладів та відділів освіти в ОТГ, та, власне, доцільність їх створення.

Як зауважив під час зустрічі із делегацією освітян заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, досвід спілкування між різними областями України є безцінним в частині передачі багатьох практичних моментів і обговорення питань, які на даний час актуальні.

«Торік ми мали досвід співпраці з Луганською областю. Наші вчителі з Тернопільщини протягом кількох тижнів працювали на Луганщині і навпаки. А найважливіше, що ми отримали, крім досвіду, це розуміння того, що Україна єдина, і у всіх нас спільні завдання, щоб вона стала кращою і щоб реформи, які ми зараз проводимо, були практично реалізовані. Освітня галузь справді одна із авангардів реформи. Саме тому під час даного візиту буде змога побачити кращі приклади реформи децентралізації і реформи в освіті та як відбувається їх взаємодія», – зазначив Юрій Юрик.

Водночас, він наголосив, що у 2016 році на Тернопільщині було створено 12 опорних шкіл, з яких 4 в територіальних громадах. «Власне, й торік ми отримали більше 50 млн. грн. на розвиток освіти в територіальних громадах. Для нас пріоритетом є те, щоб ці кошти, які ми отримуємо по державних програмах, були спрямовані на покращення матеріально-технічного забезпечення шкіл, формування нових спеціальних класів – хімії, фізики, біології, інформатики. При цьому, наше спільне завдання – це формування не тільки освітніх просторів, а й формування гуманітарного простору на території районів, тому що питання школи, сільської бібліотеки, будинку культури, спортивних профілів – абсолютно важливе. І в нашій області цього року будемо проводити в тому числі і реформу сільських бібліотек, аби забезпечити якісний доступ до сучасної книжки», – підкреслив Юрій Юрик.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ