У Зарваниці триває симпозіум скульпторів з усієї України

У Зарваниці триває симпозіум скульпторів з усієї України

17.06.17 10:45 0 571
11 червня у Марійському духовному центрі, що у Зарваниці, розпочав роботу І Всеукраїнський симпозіум скульпторів «Навіки Богу», приурочений 125-річчю від дня народження патріарха Йосифа Сліпого. Триватиме він до 1 липня і стане першим мистецьким заходом такого роду на теренах нашого краю.

Ця вагома подія в культурно-мистецькому житті регіону зініційована громадською організацією «Теребовлянський Меморіал ім. Василя Стуса» з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка та за підтримки отця Марійського духовного центру Миколи Медюха, тернопільського підприємця Мирослава Лобоцького. У симпозіумі беруть участь найвідоміші скульптори з різних куточків України.

Формою проведення заходу є ландшафтна скульптура сакральної тематики, під час якого скульптори творитимуть композиції з історії української церкви, про видатні державні постаті, про духовних сподвижників розвитку української церкви, на релігійні сюжети.

Після закінчення симпозіуму виготовлені скульптури залишаться на території Марійського духовного центру і будуть освячені 15-16 липня під час Всеукраїнської прощі предстоятелем УГКЦ блаженнішим Святославом Шевчуком.

Задум проведення симпозіуму визрів у голови ГО «Теребовлянський Меморіал ім. В.Стуса», заслуженого художника України, викладача Теребовлянського вищого училища культури Миколи Шевчука ще два роки тому. Однак через певні проблеми з матеріально-технічним забезпеченням, створенням умов проживання зреалізувати проект вдалося лише зараз.

Організатори заходу розраховують на Господнє благословення та добрі результати духовної прощі для скульпторів, адже творити вічне з каменю і є їх покликанням, сенсом життя і духовною сповіддю.

14 червня Блаженніший Святослав (Шевчук) у супроводі Архиєпископа та МитрополитаТернопільско-Зборівського Василія (Семенюка) та Єпископа-помічника Владики Теодора відвідали пленар скульпторів, що проходить в Марійському Духовному Центрі "Зарваниця". Глава УГКЦ благословив скульпторів у їх діяльності на успішну реалізацію сакральних скульптур.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ