У Рівненській області засуджено винуватця ДТП,у якому постраждали неповнолітній мотоцикліст та його пасажир

У Рівненській області засуджено винуватця ДТП,у якому постраждали неповнолітній мотоцикліст та його пасажир

17.06.17 08:01 0 523
Суд підтримав позицію Дубенської місцевої прокуратури і, розглянувши обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Радивилівського району, визнав його винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілим тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження (ст. 286 КК України).

Зібраними у ході досудового розслідування доказами встановлено, а у суді доведено, що у серпні 2016 року чоловік, керуючи автомобілем марки «Volkswagen Transporter», порушив Правила дорожнього руху України, здійснив у Радивилівському районі виїзд на зустрічну смугу руху та допустив зіткнення з мотоциклом, який рухався у протилежну сторону. За результатами освідчення водій автівки перебував у стані алкогольного сп'яніння.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди отримав тяжкі тілесні ушкодження неповнолітній водій мотоцикла та середньої тяжкості тілесні ушкодження – його пасажир.

Згідно із вироком Демидівського районного суду від 07.06.2017 чоловіка визнано винним у вчиненні ДТП та його засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на 2 роки. Одночасно, з урахуванням того, що підсудний свою вину визнав повністю та щиро розкаявся, до нього судом застосовано ст. 75 КК України та звільнено від відбування основного покарання із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.

Також за рішенням суду засуджений має сплатити потерпілим у кримінальному провадженні моральну та матеріальну шкоду, заподіяну злочином, на загальну суму понад 440 тис гривень.

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури

Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ