Особистий прийом громадян здійснив прокурор Вінницької області В’ячеслав Соколовий

Особистий прийом громадян здійснив прокурор Вінницької області В’ячеслав Соколовий

17.06.17 08:09 0 615
Забезпечення права на звернення громадянина до органів прокуратури є одним з важливих інструментів у реалізації конституційного права особи на захист з боку держави.

На виконання вимог ст. 22 Закону України «Про звернення громадян» та відомчих нормативних актів прокурором області В'ячеславом Соколовим проведено прийом громадян у Гайсинському районі (Немирівська місцева прокуратура).

До очільника прокуратури прийшли жителі району з питань неналежного досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо можливої розтрати майна одного з лікувальних закладів району; смерті людини; розкрадання майна колишнього сільгосппідприємства району.

Окрім того, прокурору області скаржились люди на неправомірні дії працівників лікарні - не надання належної медичної допомоги пристарілій жительці району; бездіяльність службових осіб районних електричних мереж тощо.

В’ячеславом Соколовим взято на контроль стан досудового розслідування по кримінальних провадженнях.

Загалом, за результатами виїзного прийому, прийняті заяви, по окремих фактах дано доручення керівнику місцевої прокуратури щодо їх вивчення через призму вимог Закону України «Про прокуратуру». По питаннях, вирішення яких не входить до повноважень органів прокуратури, надано кваліфіковані роз'яснення.

Прокуратура області, ще раз наголошує: реформування органів прокуратури не означає, що жителі інших районів, не за місцем розташування місцевої прокуратури, позбавлені можливості звертатися за захистом своїх конституційних прав до органів прокуратури. Враховуючи вимоги сьогодення та Генеральної прокуратури України щодо забезпечення верховенства права на території області та дотримання прав і свобод людини та віддаленість населених пунктів від місць дислокації місцевих прокуратур особистий прийом громадян з виїздом у міста й районні центри області проводиться із застосуванням електронної системи відеоконференції або скайп-зв’язку.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень і запитів прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку виявлено факти ...

КОМЕНТАРІ