Чернігівський міський голова привітав колектив пологового будинку з професійним святом - Днем медичного працівника

Чернігівський міський голова привітав колектив пологового будинку з професійним святом - Днем медичного працівника

17.06.17 15:26 0 781
Напередодні Дня медичного працівника Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко привітав з професійним святом колектив Чернігівського пологового будинку.

Говорячи про розвиток медичної галузі у Чернігові Владислав Атрошенко повдомив, що міська влада приділяє належну увагу медичним закладам, аби зробити медичне обслуговування у нашому місті ефективним, передовим і доступним кожному жителю Чернігова.

Так, місто спрямувало значні кошти на укріплення матеріально-технічної бази медичних закладів та впровадження заходів з енергозбереження. Зокрема, на пологовий будинок у поточному році з міської скарбниці близько 4 млн грн виділено на сучасне медичне обладнання: рентген-апарат, лапароскопічний апарат та інші. Крім того, наразі у приміщенні пологового будинку виконуються капітальні ремонти 2-х операційних, жіночої консультації.

Міський голова також зазначив, що є позитивна динаміка зростання рівня доходів медичних працівників. Так, фонд заробітної плати у порівнянні з минулим роком зріс майже на 40 %, з 20 800 тис. грн у 2016 році до 28 800 тис. грн у поточному році.

Водночас, Владислав Атрошенко сказав, що впродовж останніх років у місті спостерігається зменшення кількості народжуваних, зокрема, протягом 5 місяців з початку цього року зареєстровано на 200 пологів менше, ніж за аналогічний період минулого року. На його переконання, це досить серйозна тенденція, яка реально загрожує майбутньому всієї країни, адже останнім часом в українських сім'ях переважно одна, або, в кращому випадку, 2 дитини. Зважаючи на це, міський голова закликав працівників пологового будинку зі свого боку орієнтувати молодь на збільшення кількості дітей у сім'ях.

Вітаючи колектив пологового будинку з професійним святом, він побажав їм міцного здоров'я, терпіння та усіляких гараздів у житті.

- Ваша робота надважлива, адже ви забезпечуєте омріяне майбутнє України на своїх робочих місцях, - сказав міський голова.

З вітальними словами до колективу звернулись також начальник управління охорони здоров'я Владислав Кухар та голований лікар пологового будинку Василь Гусак.

Кращі працівники Чернігівського пологового будинку нагороджені грамотами та подяками Чернігівського міського голови та управління охорони здоров'я міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у департаменті ...
Наступна новина: Чернівці: Створено робочу ...

КОМЕНТАРІ