Чернівці: На семінарі у Ратуші підприємців ознайомили зі змінами в трудовому законодавстві

Чернівці: На семінарі у Ратуші підприємців ознайомили зі змінами в трудовому законодавстві

17.06.17 09:31 0 528
14 червня департаментом праці та соціального захисту населення міської ради в рамках превентивних заходів проведено семінар для суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері готельного, ресторанного бізнесу, закладів громадського харчування на тему «Про зміни в трудовому законодавстві, відповідальність за недотримання та про сплату ЄСВ».

Основна мета семінару – ознайомити присутніх зі змінами в трудовому законодавстві, які відбулися в 2017 році.

Як зазначила заступник директора, начальник управління з питань праці департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Ірина Гресь, органи місцевого самоврядування мають право перевіряти питання дотримання законодавства про працю, проте донедавна окремого порядку проведення таких перевірок розроблено не було. Кабінет Міністрів прийняв постанову від 26.04.2017 №295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», якою затверджено алгоритми контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю.

Про проведення перевірок на підприємствах та у фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників ознайомив присутніх начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області Юрій Пуріч.

Учасники семінару отримали вичерпні відповіді на питання щодо перевірок та розмірів штрафних санкцій в разі недотримання законодавства про працю.

Представники Пенсійного фонду України, які брали участь у семінарі, детально зупинились на особливостях заповнення звітів по ЄСВ, а начальник фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Лілія Лелюх розповіла учасникам заходу про зарахування періодів роботи до страхового стажу при виході на пенсію, а також про проект нової пенсійної реформи.

Враховуючи актуальність питань, пов'язаних з соціально-трудовими відносинами та захистом працюючих чернівчан, семінари матимуть продовження.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині «Форум ...
Наступна новина: Представники Луцька ...

КОМЕНТАРІ