Завідувач чернівецького музею авіації та космонавтики став найкращим керівником гуртка в Україні

Завідувач чернівецького музею авіації та космонавтики став найкращим керівником гуртка в Україні

17.06.17 10:04 0 620
У номінації “Керівник гуртка – 2017” на Всеукраїнському конкурсі майсерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів “Джерело творчості” переміг завідувач музею авіації та космонавтики чернівецького КЮТ “Кварц” Віталій Яценко.

Віталій Васильович закінчив кафедру оптики фізичного факультету ЧНУ у 1978 році за спеціальністю оптичні прилади та спектроскопія, отримав кваліфікацію інженера-оптика-дослідника. До 1997 року працював в дослідницькому секторі ЧНУ (інженерно-оптичний факультет) інженером, молодшим, згодом старшим науковим співробітником. Кандидат фізико-математичних наук. З 1987 року вів гурток стендового авіамоделювання в Чернівецькому міському клубі юних техніків «Кварц» (КЮТ «Кварц»). Гурток працював за авторською програмою.

З 2000 року – завідувач музею «Авіації та космонавтики» КЮТ «Кварц», експозиція якого є суттєвою науково-технічною базою для проведення занять з окремих тем програми гуртка «Основи космонавтики». У 2001 році в КЮТ «Кварц» створено гурток «Основи космонавтики». Заняття в гуртку проводяться за авторською програмою, затвердженою Вченою радою Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Неодноразово виступав з науковими доповідями у Всеукраїнських та Міжнародних конференціях. У 2008 році видав книгу «Небо над Чернівцями». У 2009-2016 роках разом з археологами Києва, Івано-Франківська та Чернівців у експедиціях досліджував археоастрономічні об'єкти Буковини.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Лучанина засудили за ...

КОМЕНТАРІ