Безпека приватного будинку: Основні аспекти

Безпека приватного будинку: Основні аспекти

19.06.17 14:46 0 1180

Напевне, немає жодної людини, яка б не хотіла жити у власному будинку, без шумних сусідів. Тому, рано чи пізно, кожен справжній чоловік приходить до думки, що пора збудувати власний будинок.

При будівництві власного житла, особливу увагу необхідно приділити безпеці дому. Основними способами захисту на даний момент є:

  1. технічна укріпленість об'єкта;
  2. системи оповіщення, сигналізації, несанкціонованого проникнення.

У комплексі ці 2 способи дають максимальний ефект і при грамотному підході дозволяє максимально зменшити ризик несанкціонованого проникнення в будинок.

До укріпленості будинку можна віднести решітки на вікна та двері, це серйозний спосіб захисту, але він не завжди підходить, оскільки псує зовнішній вигляд і вносить незручності в експлуатацію будинку. У приватних будовах зміцнення гратами часто застосовується тільки при наявності вагомих підстав і в деяких випадках решітки на вікнах можуть виступати як приманка для зловмисників. Можна тільки відзначити, що решітки ставлять на перших поверхах в місцях, де проникнення дійсно можливе.

Системи оповіщення - це цікавіший спосіб захисту, хоча абсолютно не рятує від проникнення зловмисника, але в більшості випадків відлякує на моменті зламу. Сигналізація приватного будинку може бути підключена на пульт охорони або просто з виведеною сиреною. Також поширені системи сигналізації з оповіщенням на телефон власника будинку. На системах охоронної сигналізації зупинимося докладніше і розповість нам про них співробітник інтернет-магазину https://bezpeka-doma.com.ua/, в якому ви безпосередньо можете купити весь спектр обладнання для безпеки власного житла (системи відеоспостереження, домофони, системи контролю доступу, охоронні та пожежні сигналізації, безперебійні блоки живлення, металодетектори, систему розумний будинок і т. д.).

Сигналізація для будинку: Якою вона повинна бути?

Систему охоронної сигналізації можна змонтувати самостійно або замовити у відповідних організаціях. Так чи інакше, вам необхідно буде знати, що вона повинна мати кілька рубежів, основними з яких є:

  • Датчики відкриття дверей та вікон;
  • Датчики розбиття скла та вікон;
  • Датчики руху.

Додатковий рубежі ставляться лише при необхідності (наприклад, установка датчика на сейф). Основні рубежі є обов'язковими, хоча в деяких випадках датчики відкриття не встановлюються.

Сирена оповіщення повинна бути максимально недоступною від зловмисника і при необхідності може бути продубльована.

Система сигналізації обов'язково повинна бути обладнана безперебійним живленням, всі сертифіковані системи володіють цією умовою де-факто.

У районах підвищеної небезпеки або віддалених від інших житлових будинків, рекомендується підключення на пульт охорони.

Після введення в експлуатацію сигналізації, необхідна періодична перевірка.

Крім укріпленості і сигналізації, звичайно, необхідно звернути увагу на якість замків, деякі з яких, хоч і дорогі, але схильні до злому.

При виконанні вище озвучених умов, ваш будинок буде максимально захищений.

Джерело: https://bezpeka-doma.com.ua

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Міжнародні морські ...
Наступна новина: Активні навушники MSA ...

КОМЕНТАРІ