Області застосування гелію

Області застосування гелію

19.06.17 20:54 0 1362

Гелій - це інертний газ, який не має кольору, а також запаху і смаку. Він затребуваний в області медицини. Пов'язано це з тим, що гелієве повітря значно активніше звичайного, відповідно, він набагато швидше «підводить» кисень до альвеол, а також оперативно виводить вуглекислий газ. Цю унікальну властивість застосовують у медицині для лікування захворювань горла, а також для позбавлення від бронхіальної астми. До речі, в Москві рідкий і газоподібний гелій можна замовити в компанії «ИнфраПро»: http://www.infrapro.ru/.

Не менш широко затребуваний гелій в сфері промислового обладнання. Зокрема, його використовують в якості холодоагенту, за допомогою якого можна досягти наднизьких температур.

Цей газ активно використовують при виконанні зварювальних робіт. Його застосування дає можливість поліпшити формування швів і одночасно з тим знижує ймовірність утворення пор. Ця перевага особливо важливо в разі, якщо стоїть необхідність з'єднати методом зварювання елементи, які мають великий тепловідвід. Гелій забезпечує рівномірний поступовий розігрів зварювальної ванни.

Не так давно гелій стали використовувати для вирішення завдань, пов'язаних з виготовленням зовнішньої реклами. Цим газом заповнюють газорозрядні трубки. Відповідно, при пропущенні через них електроструму виникають досить яскраві кольорові спалахи. За допомогою таких елементів вдається створити вивіски і елементи, які привертають до себе увагу і виглядають дуже ефектно. Важливо відзначити, що гелій, який використовується в «парі» з неоном, застосовують для створення спеціальних лазерів.

Велика сфера застосування гелію обумовлена ​​його унікальними властивостями. Наприклад, цей газ не горить і є повністю інертним. Саме тому він ідеально підходить для створення нейтральної неагресивної атмосфери. У ній можна здійснювати багато видів металургійних процесів, так як матеріал буде захищений від доступу повітря, тобто:

  • утворення шлакових включень;
  • окислення.

Особливо важлива властивість (а точніше можливість) гелію, як створення з його допомогою нейтральної атмосфери, при виробництві титану.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Брендовые кошельки для ...
Наступна новина: Як вибрати ідеальний ...

КОМЕНТАРІ