У Рівненській області на лаві підсудних - організатор протиправної діяльності цеху,в якому вилучено фальсифікований алкоголь та обладнання на загальну суму 1,5 млн грн

У Рівненській області на лаві підсудних - організатор протиправної діяльності цеху,в якому вилучено фальсифікований алкоголь та обладнання на загальну суму 1,5 млн грн

20.06.17 11:54 0 660
Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом протиправної діяльності підпільного цеху, що здійснював масове виробництво та збут на територію кількох областей України незаконного виготовлених алкогольних напоїв.

Досудовим розслідуванням, що його проводили слідчі Головного управління Державної фіскальної служби України в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури, встановлено, що підпільну діяльність з виготовлення фальсифікату з метою реалізації його через мережу роздрібної торгівлі організував 39-річний житель Львівщини. Для незаконного виробництва горілчаної продукції під ім'ям десятка відомих українських та світових торгівельних брендів чоловік пристосував відповідне складське приміщення, використав спеціальне обладнання та підроблені марки акцизного податку.

У ході проведення слідчих дій у кримінальному провадженні вилучено на території складських приміщень незаконно виготовлені алкогольні напої та обладнання, що забезпечувало їх масове виробництво, на суму 1,5 млн грн, а також понад 60 тис підроблених марок акцизного податку.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 199 та ч.2 ст. 204, ч. 2 ст. 28 ч.1 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут підроблених марок акцизного податку та організація незаконного виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів).

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Всього ж у поточному році органами прокуратури Рівненської області скеровано до суду 4 обвинувальних акти стосовно осіб, які вчинили подібні злочини. Судами вже постановлено 2 обвинувальні вироки стосовно винних осіб.

Як результат – на споживчий ринок не потрапило близько 30 тис пляшок фальсифікованої горілки, чим попереджена можлива шкода здоров'ю громадян та збитки державному бюджету у вигляді ненадходження акцизного податку в сумі більше 700 тис грн.

Робота правоохоронців на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Печать: Кому она нужна?
Наступна новина: Степан Барна: Основний ...

КОМЕНТАРІ