Прокуратура Вінниччини домоглась повернення майна навчальному закладу

Прокуратура Вінниччини домоглась повернення майна навчальному закладу

21.06.17 08:09 0 527
З метою захисту прав дітей та держави в освітній сфері Вінницькою місцевою прокуратурою заявлено позов до Господарського суду Вінницької області про визнання недійсним договору оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності, укладеного між відділом освіти Вінницької районної державної адміністрації і ПАТ «Укртелеком», та повернення приміщення навчальному закладу.

У суді прокуратура принципово відстоювала позицію, що вищевказаний договір є протиправним, оскільки суперечить встановленому законом порядку передачі в оренду майна навчального закладу. Більш того, використання ПАТ «Укртелеком» приміщення школи для розміщення комунікаційного обладнання для надання послуг проводового зв’язку в безпосередній близькості до дітей, суперечить гарантованому державою права на безпечні і нешкідливі умови навчання та праці для учнів та вихованців школи.

Господарський суд Вінницький області не погодився з доводами прокурора та відмовив у задоволенні вищевказаного позову.

Не погоджуючись з зазначеним судовим рішенням, прокуратура Вінницької області звернулась з апеляційною скаргою до Рівненського апеляційного господарського суду. Послідовно відстоюючи правову позицію щодо незаконності вищевказаного договору оренди, прокуратура довела у суді апеляційної інстанції незаконність передачі в оренду приміщення школи з метою його використання ПАТ «Укртелеком» для здійснення підприємницької діяльності.

За результатами розгляду апеляційної скарги Рівненський апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції, визнав недійсним вищевказаний договір оренди та повернув навчальному закладу зазначене приміщення.

Даним судовим рішенням школі повернуто можливість користуватись зазначеним приміщенням та використовувати його для потреб навчально-виховного процесу.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Завдяки системі PROZORRO на ...

КОМЕНТАРІ