Кожен випускник Тернопільщини отримає «Заповіт» Патріарха Йосифа Сліпого

Кожен випускник Тернопільщини отримає «Заповіт» Патріарха Йосифа Сліпого

21.06.17 12:54 0 543
Дороговказ на життєвому шляху — «Заповіт» Патріарха Йосифа Сліпого — отримають 4794 цьогорічних випускників шкіл та загальноосвітніх закладів Тернопільщини. Під час засідання колегії управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації, що відбулося 20 червня, кожному начальнику відділу освіти районів, представникам об'єднаних територіальних громад та обласних комунальних установ надали примірники «Заповіту», щоб у подальшому вони розповсюдили їх між випускниками Тернополя та області.

«Акція «Заповіт Патріарха — кожному випускнику Тернопільщини» впроваджується з метою актуалізації такої видатної постаті, а також згідно минулорічної Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2017 році» та рішення сесії обласної ради проголосити 2017 рік на Тернопільщині Роком Патріарха Йосифа Сліпого», — зазначила заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ганна Зварич.

За її словами, ця акція — адресна, бо «Заповіт» містить звернення до кожного випускника, перед яким розгортається новий етап життя.

«Виходу цієї книги у світ ми завдячуємо народному депутату України Роману Заставному. Це за його ініціативи та особистого сприяння ми змогли надрукувати примірники «Заповіту», щоб кожен випускник Тернопільщини зміг отримати його разом з атестатом. У подальшому ця книга слугуватиме певним дороговказом на життєвому шляху».

«Заповіт» Патріарха Йосифа Сліпого є однією з найважливіших книг для кожного українця, переконаний єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської УГКЦ Теодор Мартинюк.

«Це не просто резюме його життя чи заповіт для українського народу, — у цьому тексті закладені його серце і душа. 18 років Патріарх провів у в'язницях та засланнях. Коли він дивом був визволений та виїхав до Риму, то протягом багатьох років працював над розвитком української освіти. І зокрема у Римі заклав основи славного католицького університету, у якому діяли різні факультети. Він вважав, що незалежність України можна здобути лише тоді, коли кожен українець буде освічений, свідомий того, ким він є, і до чого кличе його Господь. «Заповіт» є цінними дороговказом для кожного українця».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку завершився ...
Наступна новина: В Луцьку відпочиваємо ...

КОМЕНТАРІ