В Луцьку завершився соціальний проект “Літня школа здоров'я”

В Луцьку завершився соціальний проект “Літня школа здоров'я”

21.06.17 12:43 0 737
Майже непомітно промайнуло навчання у „Літній школі здоров'я” для дітей з сімей, які потребують особливої соціальної підтримки. Добіг до фінішу пілотний соціальний проект, який тривав понад тиждень.

19 червня 2017 року у відділенні „Клініка, дружня для молоді” за адресою: м.Луцьк, вул.Чорновола, 1, відбулось вручення сертифікатів учасникам проекту “Літня школа здоров'я”.

Проект реалізувався управлінням соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради у партнерстві з відділенням “Клініка, дружня для молоді” на базі КЗ „Луцька міська дитяча поліклініка”, Волинським обласним благодійним фондом „Дитяча місія. Україна”.

Заняття у „Літній школі здоров'я” складалося з двох частин. Перша частина – проведення тренінгового заняття, а друга – організація змістовного дозвілля підлітків.

Протягом тижня в межах проекту кваліфікований спеціаліст провів низку навчальних тренінгів для підлітків, під час яких вони в інтерактивному спілкуванні обговорили усі шкідливі звички, причини їх виникнення та способи подолання, переглянули відеофільми про негативний вплив тютюну, алкоголю, наркотичних речовин на здоров'я людини.

Не менш насиченою була практична сторона проекту, адже для його учасників було проведено низку заходів з метою змістовного дозвілля у період літніх канікул. Діти мали змогу безкоштовно відвідати замок Любарта, зоопарк, культурно-розважальний захід спортивно-оздоровчого комплексу „Адреналін Сіті”, “Еколого-туристичну стежину здоров'я”, екскурсію вулицями Старого міста, а також взяли участь у різноманітних майстер-класах.

До організації та проведення змістовного дозвілля для учасників проекту „Літня школа здоров'я” охоче долучився соціально відповідальний бізнес, а саме: приватний підприємець Олександр Оришко та керівництво спортивно-оздоровчого комплексу “Адреналін Сіті”.

Завдяки тісній та багаторічній співпраці з Волинським обласним благодійним фондом “Дитяча місія. Україна”, управління соціальних служб для сімї, дітей та молоді Луцької міської ради реалізували не один соціальний проект. Тож і цього разу голова правління фонду Людмила Лонюк не залишилася байдужою до організації заходу. Завдяки активній підтримці фонду діти мали чудову нагоду кожного дня ласувати солодощами та соками, а на завершення отримали продуктові набори.

У заключному занятті „Літньої школи здоров'я” взяли участь головний лікар КЗ „Луцька міська дитяча поліклініка” Оксана Лєщинська, начальник відділу профілактики соціального сирітства управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради Наталія Даньків, завідувач відділення „Клініка, дружня для молоді”, практичний психолог Олена Солоненко та батьки дітей.

Ініціатори заходу сподіваються, що проект передусім нагадав підліткам про відповідальне і дбайливе ставлення до власного здоров'я. Адже здоров'я - основа для реалізації можливостей людини, а здоровий спосіб життя - запорука успішного майбутнього.

Управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аудитори Житомирщини за ...
Наступна новина: Кожен випускник ...

КОМЕНТАРІ