Чернігівський міський голова публічно подякував рятувальникам за швидку ліквідацію пожежі на сміттєзвалищі

Чернігівський міський голова публічно подякував рятувальникам за швидку ліквідацію пожежі на сміттєзвалищі

21.06.17 11:06 0 828
20 червня, на ранковій розширеній нараді Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко подякував всьому колективу рятувальників, особливо тим, хто брав участь у ліквідації пожежі на сміттєзвалищі. Ця трагедія сталася вночі з 17 на 18 червня на місцевому полігоні твердих побутових відходів у районі Масани.

Міський голова дав доручення підготувати подання на оголошення подяки особовому складу підрозділу, який брав участь у гасінні пожежі. Він також запевнив, що міська рада завжди буде співпрацювати та підтримувати міський відділ УДСНС в Чернігівській області.

Про характер пожежі та можливі причини розповів начальник Чернігівського міського відділу УДСНС в Чернігівській області, підполковник Петро Дьогтяр. За його словами, пожежа, яка відбувалася на полігоні у вихідні дні, була розповсюджена знизу, де проходить дорога.

- У місці виникнення пожежі проходить польова дорога, доступ до цього місця – вільний. Розповсюдженість пожежі була по всьому схилу звалища до самого верху. Всі заходи, які проводились під час гасіння пожежі, були направленні на те, щоб вона не розповсюджувалась безпосередньо вглиб сміттєвого звалища. Якщо б не було все це зроблене, ми отримали б масштабну пожежу, подібну тій, що відбулась у місті Львові. Підпал – не виключений, - такий висновок зробив Петро Дьогтяр.*/blockquote

*/blockquote

Крім того, він зазначив, якби відбулося самозаймання, то пожежа була б усередині й піднімалася наверх, а не знизу по схилу на відкритій території. Під час пожежі зайнялося близько 500 кв м, до її ліквідації, яка тривала близько доби, були залучені 15 рятувальників. Станом на осередків, на яких би було тління, немає. Щодня ситуація контролюється.

Чернігівське районне відділення поліції наразі займається встановленням достовірної причини виникнення цієї пожежі. Вчора Чернігівський міський відділ УДСНС в Чернігівській області передав відповідний акт, у якому вказана ймовірна причина. Після цього проводитимуться необхідні слідчі дії.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі марина ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ