Митний експеримент в дії: попереду ремонт ще на трьох автошляхах

Митний експеримент в дії: попереду ремонт ще на трьох автошляхах

22.06.17 12:02 0 514
Цього року на Тернопільщині вперше працюють по окремій програмі митного перевиконання і спрямування цих коштів на ремонт і будівництво доріг загального значення. Таким чином, близько 13 млн. грн. вже надійшло на казначейські рахунки Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. І в повному обсязі їх уже спрямовано на будівництво дороги Тернопіль – Дубно. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час щотижневої програми «Акценти тижня» на телеканалі ТТБ.

За його словами, така практика вже дала більше, ніж 117 млн. грн. перевиконання й відповідно до індикативних показників це дозволяє області претендувати на суму 54 млн. грн., які будуть спрямовані на будівництво і ремонт магістральних доріг.

«Якщо будівництво магістралі Тернопіль – Дубно – це перший етап, то на другому етапі в нас планується реалізація ще трьох таких проектів в інших районах Тернопільської області. Зокрема, в Чортківському районі – це ремонт дороги Чортків – Борщів. Другий напрямок – це дорога Бучач – Порохова, оскільки там населені пункти з високою народжуваністю дітей і відповідно є потреба у забезпеченні транспортного сполучення. Водночас там планується впровадження програми «Доступний автобус», тобто шкільний автобус для дітей. І третій напрямок – це будівництво дороги до села Конюхи Козівського району, де будуть відбуватися заходи з нагоди вшанування сторіччя бою Січових стрільців. Саме тому сподіваюся, що цей рік для нас буде достатньо продуктивним», – підкреслив Степан Барна.

При цьому він зауважив, що є очікування, що митне перевиконання цього року з власних коштів дасть можливість спрямувати на будівництво доріг в області щонайменше 100 млн. грн.

«Це безпрецедентно за всю історію області. Відтак, хочу подякувати всім підприємцям, котрі об'єдналися довкола цього питання й прийняли рішення розмитнюватися саме в Тернопільській області, а не в інших областях України. Власне, така ініціатива дозволить закумулювати нам серйозні ресурси і вкласти їх у дороги Тернопілля», – підсумував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ