На Тернопільщині обговорили перспективи реалізації житлової політики

На Тернопільщині обговорили перспективи реалізації житлової політики

22.06.17 13:51 0 626
Заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов провів робочу зустріч з головою правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергієм Комнатним.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про продовження дії та фінансове забезпечення житлових програм, які реалізуються в Тернопільській області, а також про перспективи розробки нових програм забезпеченням житлом громадян, які потребують підтримки держави – молоді, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб та інших категорій громадян.

Водночас, під час робочої зустрічі було розглянуто пропозиції щодо проекту комплексної соціально-економічної програми забезпечення громадян житлом в Тернопільській області на 2018-2022 роки. Вказана житлова програма спрямована на поступове, соціально ефективне та виважене розв'язання питання забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у спосіб пільгового житлового кредитування.

«На сьогоднішній день надзвичайно актуально працювати над впровадженням державних та місцевих програм, – зазначив голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний. – Перш за все тому, що зокрема, у Тернопільській області на черзі перебуває майже 18 тисяч громадян, які потребують покращення житлових умов. З них 116 зареєстровані у нашому рейтингу регіонального управління, як такі, які мають бажання отримати пільговий молодіжний кредит. Також на квартирній черзі стоять 12 сімей учасників АТО. У теперішніх умовах це дуже важливо, адже в переважній більшості однією з причин, чому молоді люди виїжджають за кордон, є бажання заробити собі на житло в Україні. Власне, тому це питання є підставою для того, аби продовжувати розвивати житлові програми. Позаяк це не лише вирішення соціального питання, це й розвиток економіки, будівельної галузі, це робочі місця в регіоні, податки, а також розвиток суміжних галузей, які працюють з будівельною».

У свою чергу заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов зауважив, що й справді в цьому напрямі потрібно працювати, приєднуватися до нього й шукати додаткові ресурси.

«Всі ці питання, що ви піднімаєте, насправді дуже нагальні. Адже молодь – це наше майбутнє. Тому потрібно дбати про те, аби їй було комфортно жити, працювати, розвиватися і творити заради свого майбутнього й майбутнього нашої України. Особливо це актуально тепер у рамках реформи децентралізації, коли завдяки цьому у громадах з'явилися кошти для покращення всіх сфер, як забезпечують життєдіяльність людини», – наголосив Олег Валов.

Участь у зустрічі також взяли начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко, керуючий справами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Іван Бабійчук, заступник начальника фінансового управління Тернопільської міської ради Віталіна Атенчук, а також керівник Тернопільського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Андрій Козак.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку триває набір у ...

КОМЕНТАРІ