За 3 роки у громадах Житомирщини планують відкрити 32 центри безпеки

За 3 роки у громадах Житомирщини планують відкрити 32 центри безпеки

22.06.17 13:10 0 746
До 2020 року у громадах Житомирської області планується створити 32 сучасні багатофункціональні центри безпеки.

Про це розповів голова ОДА Ігор Гундич вчора, 20 червня, у Києві від час виступу на координаційній зустрічі з питань децентралізації.

«Наше завдання – до 2020 року сформувати простір безпеки, який включатиме 32 сучасні центри безпеки. Із них у 2017 році плануємо відкрити перші 2. Особливістю такого центру є забезпечення комплексної безпеки громадян та дедлайн на виїзд і реагування служб – до 20 хвилин», – зазначив Ігор Гундич.

Для прикладу голова ОДА розповів про Центр безпеки Ушомирської центральної садиби та філію із рятувальною службою у с. Бондарівка.

«Центр безпеки включатиме рятувальну службу, медичну допомогу та кабінет поліцейського, які будуть координуватися єдиною диспетчерською службою. Орієнтовна вартість будівництва модульної будівлі «центру безпеки» площею 200 м2 становить близько 5 млн грн», – розповів Ігор Гундич.

За його словами, у Центрі безпеки Ушомирської громади (6,6 тис. населення, площа – 314,2 кв. км) триває будівництво пожежного депо за рахунок коштів ДФРР та бюджету громади. Там діятиме єдина диспетчерська служба, яка координуватиме роботу пожежно-рятувального підрозділу, адресуватиме виклики щодо поліції, медичної допомоги.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку визначено ...
Наступна новина: Тернопільські випускники за ...

КОМЕНТАРІ