В Житомирській області уряд встановив надбавку за стаж роботи працівникам центрів соціальних служб для сім'ї,дітей та молоді

В Житомирській області уряд встановив надбавку за стаж роботи працівникам центрів соціальних служб для сім'ї,дітей та молоді

22.06.17 11:25 0 528
Кабінет Міністрів на своєму засіданні прийняв постанову «Деякі питання оплати праці працівників центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді”, яка передбачає встановлення надбавки за стаж роботи зазначеним працівникам. У Мінсоцполітики наголошують, що відповідний проект акта був розроблений з метою збереження кадрового потенціалу, насамперед фахівців, які мають досвід у сфері соціальної роботи.

Прийнята Урядом постанова передбачає встановлення керівникам центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, їхнім заступникам, керівникам структурних підрозділів з основного виду діяльності та фахівцям із соціальної роботи надбавки до посадового окладу за стаж роботи в центрах соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді залежно від стажу роботи в таких розмірах: понад 3 роки – 10 відсотків, понад 10 років – 20 відсотків, понад 20 років – 30 відсотків.

Як відомо, після набуття чинності Законом України „Про державну службу” від 10 грудня 2015 року № 889-VIII працівники центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді втратили статус державних службовців. Постановою Уряду від 22 липня 2016 р. № 462 цим працівникам установлено відповідні тарифні розряди за Єдиною тарифною сіткою розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.

При цьому питання встановлення надбавки за стаж роботи на відповідних посадах у центрах соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді залишилося неврегульованим.

З переходом на нові умови оплати праці 2 793 працівники втратили можливість отримувати надбавку за вислугу років, з них 955 працівників мають стаж роботи понад 10 років, 405 – понад 15 років, 162 – понад 20 років, 46 – понад 25 років.

Оскільки заробітна плата працівників центрів, визначена за новими умовами, менша в середньому на 40-42% від заробітної плати державних службовців відповідних категорій, таке зменшення заробітної плати могло призвести до втрати кадрового потенціалу в цій сфері.

Установлення надбавки до заробітної плати сприятиме соціальній захищеності працівників зазначених центрів, забезпеченню стабільності та послідовності соціальної роботи на місцевому рівні та запобіганню плинності кадрів у цій сфері, зазначають у Мінсоцполітики.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернігів: Комісія ...

КОМЕНТАРІ