Рівненщина: у прокуратурі області на засіданні міжвідомчої робочої групи обговорено питання протидії порушенням,що пов’язані із несплатою податків суб’єктами декларування

Рівненщина: у прокуратурі області на засіданні міжвідомчої робочої групи обговорено питання протидії порушенням,що пов’язані із несплатою податків суб’єктами декларування

23.06.17 13:28 0 703
У прокуратурі Рівненської області під головуванням першого заступника прокурора області Ігоря Ольшанецького проведено засідання міжвідомчої робочої групи, на якому обговорено стан протидії ухиленню особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, від сплати податків та інших обов'язків платежів до бюджету.

Захід відбувся за участю працівників регіональної прокуратури, Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Головних управлінь Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду України в Рівненській області, а також в режимі відеоконференцзв'язку – керівників місцевих прокуратур.

Опрацювання прокуратурою е-декларацій посадових та службових осіб на предмет отриманих і задекларованих доходів засвідчило непоодинокі випадки порушення вимог антикорупційного законодавства щодо фінансового контролю.

Про це повідомив у своєму виступі перший заступник прокурора області Ігор Ольшанецький.

Зокрема, виявлялись факти недостовірності зазначених у деклараціях відомостей щодо права власності та користування майном, розбіжності між задекларованими грошовими коштами та офіційно отриманими доходами декларантів.

Прокуратурою області вжито заходів до усунення виявлених корупційних порушень, скеровано низку матеріалів в порядку обміну інформацією та для реагування Головному управлінню Державної фіскальної служби в Рівненській області та Управлінню захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Разом з тим учасниками заходу відмічено, що потребує активізації робота міжвідомчої робочої групи в напрямі інспектування джерел походження доходів суб'єктів декларування, виявлення фактів ухилення декларантами від сплати платежів відповідно до вимог Податкового Кодексу України.

Для забезпечення належної взаємодії між працівниками правоохоронних та контролюючих органів з метою встановлення легальності походження задекларованих коштів, а також повноти сплати декларантами належних сум податків до бюджету, за підсумками засідання міжвідомчої робочої групи визначено спільні заходи, спрямовані на протидію корупційним порушенням.

Робота на даному напрямі продовжується.

Додатково:

З початку 2017 року за результатами розгляду судами протоколів про адміністративні правопорушення, пов`язані з корупцією, складених спеціально уповноваженими суб'єктами в області, постановлено рішення про притягнення 18 винних осіб до відповідальності у вигляді штрафів.

На підставі зібраних доказів органи прокуратури Рівненської області розпочали 17 кримінальних проваджень за ст. 366-1 КК України за фактами умисного неподання депутатами місцевих рад, а також суддями у відставці декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Досудове слідство у вказаних провадженнях нині проводиться слідчими поліції. Ще 1 кримінальне провадження розслідується прокуратурою області за фактом незаконного збагачення працівником правоохоронного органу за ст.368-2 КК України.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбудуться ХІ ...
Наступна новина: Чернівці: Освітні заклади ...

КОМЕНТАРІ