У Луцьку обговорили концепцію щорічного театралізованого арт-шоу “Ніч у Луцькому замку”

У Луцьку обговорили концепцію щорічного театралізованого арт-шоу “Ніч у Луцькому замку”

23.06.17 16:05 0 670
У конференц-залі департаменту ЦНАП відбулася прес-конференція щодо проведення театралізованого фестивалю “Ніч у Луцькому замку”, що уже вдев'яте відбудеться у нашому місті. 1-2 липня 2017 року Луцьк зустрічатиме одну з найяскравіших культурних подій в Україні, організатором якої, як і в попередні роки, є Луцька міська рада.

В обговоренні взяли участь засновник фонду “Тільки разом” Ігор Палиця, секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури Тетяна Гнатів та представники ЗМІ.

“Приємно, що у Луцьку цьогоріч відбудеться фестиваль “Ніч у Луцькому замку”, адже у попередні роки через ситуацію на Сході України його не проводили”, - зазначив на початку виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук. “ ми дуже часто говоримо про розвиток туризму у Луцьку та представлення нашого міста перед європейськими партнерами. Я переконаний, що цей фестиваль допоможе не лише збільшити кількість туристів, що відвідують наше місто, а й стане своєрідним брендом Луцька, на який прагнутимуть потрапити чимало гостей з усієї України та з інших країн. Цьогоріч формат фестивалю відрізнятиметься від попередніх років і стане насамперед культурною подією, яка забезпечить якісне змістовне дозвілля та відпочинок для відвідувачів”, -підкреслив він.

Також Ігор Поліщук зауважив, що на захід запрошені іноземні гості-представники департаменту культури Ради Європи, керівники європейських міст. Окрім цього, наголосив він, принциповою позицією було те, що з міського бюджету не було виділено жодних коштів на проведення заходу. Усі необхідні кошти були надані фондом Ігоря Палиці “Тільки разом”. Окрім цього, фестиваль матиме благодійну мету. Для учасників АТО та членів сімей загиблих атовців традиційно будуть надані безкоштовні квитки.

“Сподіваюся, що фестиваль “Ніч у Луцькому замку” залишить незабутні враження не лише для відвідувачів, а й для учасників дійства, адже для багатьох артистів виступ на луцькій сцені стане дебютним виступом в Україні”, - підкреслив він та запросив до слова засновника фонду “Тільки разом” Ігоря Палицю.

“Луцьку потрібно проводити якомога більше культурно-мистецьких заходів, аби зробити його впізнаваним скрізь, показати цивілізованість та високий рівень розвитку культури”, -а кцентував засновник фонду “Тільки разом” Ігор Палиця. Він наголосив на тому, що міський бюджет не повинен брати фінансової участі у проведенні заходу, адже, за його словами, проведення будь-якого фестивалю має комерційну або благодійну спрямованість. “Цьогоріч усі кошти, зібрані за квитки та оренду місць всередині замку, будуть перераховані на благодійність, а саме на потреби Луцької міської дитячої поліклініки. Тобто кожен, хто придбає квиток, зможе долучитися до благодійності, підтримавши розвиток дитячої медицини”, -наголосив Ігор Палиця та додав, що з фонду “Тільки разом” на проведення арт-шоу “Ніч у Луцькому замку” було виділено 1, 5 млн грн.

Також Ігор Палиця звернувся до підприємців Луцька з проханням долучатися до проведення подібних заходів, аби місто відчувало підтримку соціально відповідального бізнесу.

“Ми маємо унікальну можливість створити у Луцьку сучасний туристичний та культурний центр. Над організацією фестивалю працює величезна кількість людей. Тому я сподіваюся, що мистецька подія, на яку очікують лучани, відбудеться на достойному рівні”, - додав Ігор Палиця.

Про мистецьку складову арт-шоу “Ніч у Луцькому замку” присутніх поінформувала директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів. За її словами, основним акцентом цьогорічного дійства буде класична музика, балетні та оперні мотиви. На гостей події чекає унікальна програма за участю найвідоміших європейських театральних колективів. Вперше в Україну завітає унікальний італійський колектив Molecole Show: його балерина на повітряних кулях відкриє українським глядачам зовсім новий вимір танцювального мистецтва.

“Ніч у Луцькому замку” також прикрасить французький театр Remue M?nage: екстравагантні танцівники, ілюмінації, величні приборкувачі ведмедів.

Для поціновувачів театрального мистецтва організатори підготували особливий подарунок: вистави львівського театру “Воскресіння”.

«Ніч у Луцькому замку» також відвідає всесвітньо відомий балет сучасності «Київ модерн балет» під керівництвом грандіозного хореографа Раду Поклітару. Також своє концертне шоу в новому статусі Yamaha Local Artist представить композитор, піаніст-віртуоз Євген Хмара. Євген став першим в Україні музикантом у рояльному сегменті, який отримав цей поважний статус. Разом з Євгеном володіють званням Yamaha Artist такі відомі композитори та музиканти як Елтон Джон, Стіві Уандер, Джастін Тімберлейк, Еббі Саймон та Марк Гассер.

Одним з хедлайнерів арт-шоу стане музичний колектив La Festa electric opera, формат якого органічно поєднує класичну музику із сучасним звучанням електронної музики.

Класична програма буде представлена солістами Віденського, Варшавського, Римського та Празького оперних театрів в супроводі симфонічного оркестру, за участі музикантів національного симфонічного оркестру. Диригент оркестру - лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Народний артист України, професор Володимир Федорович Сіренко.

Зокрема гості заходу почують солістку Віденської оперети Катаріну Корезі-Лал і Лауреата Національної Премії України імені Тараса Шевченка, а також дванадцяти міжнародних музичних конкурсів Андрія Шкургана.

Усіх гостей фестивалю очікують нічні екскурсії, історичні вистави, придворні танці та інші розваги – усе це в неповторній атмосфері середньовіччя. Цьогоріч програма фестивалю буде розділена на денну і нічну програми. Денна частина триватиме до 21-ї години.

Арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» відбудеться 1-2 липня у Луцькому замку. Ознайомитися з програмою фестивалю можна на сторінці у Фейсбук. Придбати квитки онлайн - на порталі kasaHYPERLINK "https://kasa.in.ua/nic-u-luc%60komu-zamku".HYPERLINK "https://kasa.in.ua/nic-u-luc%60komu-zamku"inHYPERLINK "https://kasa.in.ua/nic-u-luc%60komu-zamku".HYPERLINK "https://kasa.in.ua/nic-u-luc%60komu-zamku"ua, або в точках продажу за адресою: вул. Стрілецька, 31 (Магазин “Кобза”), вул. Лесі Українки, 17 (музичний магазин “Медісон”).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою Вінницької ...
Наступна новина: У Чернігові вшанували ...

КОМЕНТАРІ