Тернопільське обласне відділення МАН України організувало навчально-відпочинковий табір для переможців конкурсів

Тернопільське обласне відділення МАН України організувало навчально-відпочинковий табір для переможців конкурсів

23.06.17 14:03 0 558
Обласна літня школа-експедиція – це не просто навчально-відпочинковий табір для переможців різноманітних конкурсів Тернопільського обласного відділення малої академії наук України, це маленька мандрівна країна міцної дружби, захоплень, незвичайних відкриттів та пізнання рідної Тернопільщини.

Цьогорічні мандрівки й подорожі були надзвичайно багатогранними та цікавими. Проходили у трьох районах області: Борщівському, Теребовлянському та Бучацькому, які гостинно прийняли юних дослідників. Наукове спрямування цього заходу охоплювало історію, географію, археологію, біологію.

Смт. Скала-Подільська, що на Борщівщині, відкрила таємниці руїн свого старовинного замку. Учні дізналися про багато драматичних та трагічних подій, які пережило це прикордонне містечко на межі Російської та Австро-Угорської імперій.

Також майбутні історики мали можливість відчути себе середньовічними лицарями та принцесами, відвідавши фортеці у Кам'янці-Подільському, Хотині, Теребовлі та Бучачі. Їхні монументальні стіни зберегли в собі пам'ять про ті часи боротьби населення за краще життя.

Цікавою сторінкою літньої школи-експедиції було відвідання Гермаківського дендропарку, пам'ятки садово-паркового мистецтва, де зібрані види нетипових для України рослин, які допомагав учням досліджувати Анатолій Дзик, директор місцевої школи. Пізніше маленькі біологи мали можливість послухати лекції викладача ТНПУ ім. В. Гнатюка, Руслана Яворівського, який пояснив особливості систематики флори.

Стародавні міста Кам'янець-Подільський, Борщів, Бучач, Теребовля розповіли МАНівцям свою цікаву історію. Учні-слухачі прогулювалися їхніми вуличками, захоплювалися архітектурою, відвідували місцеві краєзнавчі музеї та храми.

Окрім екскурсій та лекцій слухачі креативно провели вільний час. Вони знайшли спільні захоплення, поділилися знаннями, пізнали таланти один одного та отримали багато приємних вражень від творчої роботи в командах. Пісні, драматизовані мініатюри, танці та ігри прикрасили кожен вечір у літній школі.

За інформацією Тернопільського обласного відділення МАН України

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: Чернігів: Найбільш ...

КОМЕНТАРІ