У Житомирі презентували методичний посібник з протидії ненависті та поштові листівки

У Житомирі презентували методичний посібник з протидії ненависті та поштові листівки

23.06.17 13:40 0 641
У Житомирі презентували методичний посібник «Поради з протидії мові ненависті через освіту з прав людини: український вимір», автором-упорядником якого є Надія Павлик, кандидат педагогічних наук, доцент Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Презентація проходила 22 червня, на прес-конференції з нагоди проведення на Житомирщині Міжнародної акції «Рух проти ненависті: регіональний вимір» за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути.

«Такі ініціативи і починання є надважливими для суспільства. Необхідно творити добрі, гарні справи. Тож дякую організаторам таких акцій за те, що вносите позитив і викорінюєте ненависть», – зазначив Ярослав Лагута.

Посібник висвітлює зміст основних понять освіти у сфері прав людини, характеризує етапи організації неформальної освіти з протидії мові ненависті, а також у посібнику подано практичні розробки з протидії мові ненависті через освіту з прав людини.

Автор посібника Надія Павлик наголошує на тому, що видання адресовано, в першу чергу, фахівцям соціальної та педагогічної сфер, студентам і аспірантам педагогічних спеціальностей, активістам дитячих та молодіжних громадських організацій, а також усім зацікавленим у формуванні громадянського суспільства та викладанні висвітлених у виданні тем.

Також на прес-конференції були презентовані поштові листівки, створені житомирським художником-карикатуристом Василем Вознюком у рамках кампанії «No Hate Speech Movement» та проекту Укрпошти «Пошта добра».

Нагадаємо, що у минулому році у прес-конференції брав участь заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

Довідково. Методичне видання та листівки надруковані за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України. Проект реалізовується у рамках кампанії Ради Європи «No Hate Speech Movement».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Новий міський ...
Наступна новина: Чернівці: Підведені ...

КОМЕНТАРІ