Прокуратурою Вінницької області вживаються заходи щодо повернення державі незаконно відчуженого профспілкового майна

Прокуратурою Вінницької області вживаються заходи щодо повернення державі незаконно відчуженого профспілкового майна

23.06.17 15:50 0 536
Майно колишніх профспілкових організацій після проголошення незалежності України й на даний час було і залишається державною власністю, оскільки питання щодо суб’єктів права власності цього майна на законодавчому рівні не врегульовано.

Фондом державного майна України за участю органів державної влади складено перелік установ, організацій і підприємств, які знаходились у віданні Української республіканської ради по туризму та екскурсіях Федерації профспілок України, куди включено лікувальний пансіонат «Ластівка», який розташований в лісопарковій зоні у смт Стрижавка поблизу історико-меморіального комплексу пам’яті жертв фашизму (ставка Гітлера «Вервольф»).

Раніше у цьому пансіонаті відпочивали, оздоровлювались та проходили лікування одночасно понад 900 осіб, у тому числі діти, які постраждали внаслідок Чонобильської катастрофи.

Оскільки майно пансіонату належало до державної власності та передавалось Федерації профспілок України виключно у відання, здійснення будь-яких дій щодо зміни власника цього майна є неправомірним. Функція по управлінню державним майном покладена на Фонд державного майна України.

Всупереч вимогам постанови Верховної Ради України, поза волею власника, в особі Фонду державного майна України, у 2001 році виконавчим комітетом Стрижавської селищної ради прийнято рішення про оформлення права власності на нерухоме майно даного пансіонату загальною площею понад 9 тис кв м за профспілковою організацією, а у 2004 році вказане майно на підставі договору купівлі-продажу перейшло до приватної юридичної особи.

За принципової позиції прокуратури області господарським судом Вінницької області позов прокурора задоволено, рішення виконавчого комітету Стрижавської селищної ради та договір купівлі-продажу визнано недійсними, майно пансіонату повернуто у державну власність.

Рішення суду набрало законної сили. Розпочато процедуру його виконання.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: 10-тий ...
Наступна новина: У Луцьку обговорили ...

КОМЕНТАРІ